Dijous, 13 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sant Sadurní aprova un pressupost inicial per al 2021 de gairebé 15,5 milions d’euros

Aquest dimarts es va celebrar el darrer ple municipal de l’any de l’Ajuntament de Sant Sadurní.

Va ser una sessió que es va dur a terme en un format híbrid, amb un representant de cada grup des del saló de plens i la resta de manera telemàtica. Amb motiu de l’absència per motius personals del portaveu de Junts per Sant Sadurní, Ton Amat, es va acordar que un regidor de l’oposició s’abstindria de participar en les votacions. El principal assumpte de debat va ser la proposta de pressupost municipal per l’any 2021, d’un total de 15.488.770 euros, i que va comptar amb el suport de totes les formacions, amb l’abstenció d’En Comú i el vot contrari de la CUP. El regidor d’Hisenda, Carles Del Amor, va presentar les principals línies d’aquest pressupost que va qualificar de realista i que és molt curós amb la previsó d’ingressos que exigeix el context actual de crisi econòmica i social. El pressupost, tot i que es redueix lleugerament en relació al de l’exercici 2020, rebrà una empenta en el primer trimestre de l’any vinent de la mà del romanent de tresoreria, que permetrà augmentar-lo en més d’un milió d’euros per a cobrir necessitats i despeses corrents de béns i serveis. Del Amor va destacar diverses partides adreçades a la redacció i elaboració d’estudis i treballs tècnics, així com l’augment en despesa social, com l’increment de 90.000 euos en els serveis de neteja domiciliària i teleassistència, a més del manteniment de via pública i zones verdes, que disposarà d’una dotació d’uns 208.000 euros.

D’altres accents d’aquests pressupost 2021 es troben en els ajuts al teixit productiu, per fer front als efectes de la crisi de la COVID-19, l’ampliació del conveni amb Càritas o les partides extraordinàries per donar suport al 40è aniversari de la Festa de la Fil.loxera, o als Diables Se M’n Refum.
Pel que fa al capítol d’inversions, el 2021 comptarà amb diversos projectes en la línia de la millora i arranjament d’espais i instal.lacions municipals, com l’antiga seu de Serveis Socials, que es destinarà a l’Oficina de Gestó Tributària; el condicionament de la sala de l’Índex o Can Mas de la Riera; la remodelació interior i de la façana de la Casa dels Avis, o l’ampliació del cementiri de Monistrol. Destaquen també la segona fase d’obres al pavelló de l’Ateneu, l’inici de les obres al camp de futbol i els vestidors, o la reordenació d’alguns espais públics, com la plaça Parellada, del Pont Romà, a l’entorn de la plaça Nova i la Rambla Generalitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: