Dilluns, 15 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es presenta el primer paté de gall del Penedès amb IGP

A la presentació, els responsables del projecte han destacat que es tracta d’una iniciativa «singular, única, inèdita i de territori».

Aquest dimecres s’ha presentat al Consell Comarcal de l’Alt Penedès el primer paté rústic de Gall del Penedès amb Indicació Geogràfica Protegida. La marca d’embotits de la Fundació Mas Albornà, Mallart Artesans Xarcuters, i el Consell Regulador de la IGP han signat un acord de col·laboració a través del qual elaboren en exclusiva nous productes fets amb gall del Penedès. De la col·laboració han sortit de moment dos productes, el paté rústic i el confit de gall, que han comptat amb l’assessorament gastronòmic de la Fundació Alícia.

A la presentació, els responsables del projecte han destacat que es tracta d’una iniciativa «singular, única, inèdita i de territori» amb valor múltiple: la recuperació de la raça Gall del Penedès i la seva singularitat i identitat, la tasca social de Mas Albornà per la creació de llocs de treball a col·lectius vulnerables i la qualitat i naturalitat de les elaboracions que es fan a Mallart.

El projecte ha comptat amb el suport d’institucions com el Consell Comarcal de l’Alt Penedès i l’Ajuntament de Vilafranca.

A més, el format del paté i el confit contribueix a revertir l’estacionalitat del gall del Penedès, el consum del qual està molt concentrat en l’època nadalenca.

El llançament d’aquests nous productes posa de manifest l’objectiu de dotar d’un nou patrimoni gastronòmic el Penedès, de manera que el gall sigui tan conegut i consumit com els vins o les catànies.

El paté rústic de gall del Penedès és el primer paté d’aquestes característiques que hi ha al mercat i s’elabora de manera artesanal a l’obrador de Mallart a La Llacuna. Cuinat a la catalana, amb orellanes, panses i pinyons, el seu gust recorda els rostits de festa i la seva textura és melosa però amb cos.

També es llança al mercat el confit de gall, cuinat amb herbes aromàtiques i oli d’oliva verge extra, preparat al punt per a ser consumit. D’aquesta manera s’aprofita tot el producte i s’ofereix amb un format que respon a la demanda dels consumidors actuals.

El nou projecte vinculat al gall del Penedès pot ajudar a generar nous llocs de treball.

Els nous productes de gall del Penedès ja estan disponibles a les botigues Mallart de La Granada, Sant Quintí de Mediona i La Llacuna, així com a les xarcuteries i botigues especialitzades del territori i a la nova botiga on-line de Mallart on, a més, hi podem trobar receptes. També es pot trobar als supermercats Bon Preu.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: