Diumenge, 14 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Enguany es pot veure un pessebre de Nadal diferent a la Capella dels Dolors

Degut a la situació sanitària i a la necessitat d’adoptar mesures preventives, l’exposició de l’Associació de Pessebristes de Vilafranca d’aquest any té un format diferent.

Es tracta d’un sol pessebre, amb una vista panoràmica de gairebé dos metres i mig d’amplada, i que es pot veure des de la mateixa plaça de Jaume I, sense entrar a la pròpia Capella.

En ser un sol pessebre, l’Associació de Pessebristes ha optat per fer un diorama de major impacte, amb un muntatge de majors dimensions que recrea un pessebre clàssic napolità, amb una estructura i simbologia que contrasta sacre i profà, riquesa i pobresa. Tradicionalment en els pessebres napolitans s’hi representen quatre escenes, el portal del Naixement, en una ruïna clàssica, simbolitzant la caiguda del món romà i del paganisme, on un àngel proclama l’arribada del Messies; la vida popular, en un entorn urbà, amb un entramat de carrers amb el mercat i el bullici de la gent i la vida quotidiana; el seguici dels Reis d’Orient, expressió de la fastuositat oriental i les races, amb uns reis majestuosos dalt dels seus camells i tots els seus servents; i l’anunciata als pastors, representant la vida rural i humil, en un paisatge muntanyenc, amb els animals i el corral.

El pessebre es podrà veure fins al 10 de gener, els dies feiners de 6 a 8 de la tarda, i els dissabtes, diumenges i festius de 12 a 2 del migdia, i de 6 a 8 de la tarda. Paral·lelament, com cada any, la Federació Catalana de Pessebristes ha editat un retallable de pessebre per lliurar als nens i nenes que visiten les exposicions de les entitats federades, i que enguany ha dibuixat la il·lustradora vilafranquina Eva Sans. Degut al format excepcional de l’Exposició, on no es podrà repartir com cada any, però amb la voluntat de difondre’l més àmpliament, el retallable d’aquest any es pot demanar als comerços del carrer de la Font. Aquesta col·laboració farà possible que a Vilafranca se’n reparteixin 1.200 exemplars.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: