Dilluns, 22 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Detingut a La Múnia un dels fugitius més buscats a l’estat espanyol

Es tracta del presumpte autor material d’un homicidi comès en l’any 2002, quan va disparar al cap a un empleat d’una empresa de Tarragona durant un atracament.

Després de localitzar-lo en una masia de difícil accés de Castellví de la Marca (Alt Penedès), d’on només sortia unes hores al dia, els agents van realitzar l’entrada amb caràcter d’urgència però no el van trobar ja que va fugir per una porta del darrere i es va amagar en un bosc proper.

Després d’un ampli dispositiu, que fins i tot va comptar amb el suport de mitjans aeris amb càmeres tèrmiques, va ser localitzat a La Múnia, on esperava uns familiars perquè el recollissin i el portessin a un lloc desconegut.

Durant molts anys es va fer passar per una altra persona, enganyant fins i tot la seva parella sentimental i la seva filla, que es van sorprendre en conèixer la seva veritable identitat i els seus antecedents violents.

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra adscrits a la Comissaria General d’Investigació Criminal i agents de la Policia Nacional han detingut a La Múnia un dels fugitius més buscats a Espanya. L’arrestat és el presumpte autor material d’un homicidi comès el 2002, quan va disparar al cap a un empleat d’una empresa de Tarragona durant un atracament. Estava desaparegut des de l’any 2012 quan havia fugit de la justícia després de ser condemnat a 25 anys de presó per aquests fets.

Comptava amb una xarxa de vincles personals i familiars que li facilitaven el seu manteniment econòmic i li havien permès mantenir-se ocult fins a dia d’avui. Se’l considerava un dels fugitius més buscats a Espanya per la seva llarga trajectòria com a fugitiu i tenia en vigor una Ordre de Recerca, Detenció i Ingrés a presó per homicidi dolós a més de dues reclamacions de Recerca i Detenció per robatori amb violència.

Utilitzava persones del seu entorn per aconseguir el suport bàsic amb l’única finalitat de passar desapercebut i no deixar cap rastre que permetés localitzar-lo. Avançades les indagacions, els agents van tenir coneixement que diversos membres del seu entorn familiar eren propietaris de diverses finques en diferents localitats de la província de Barcelona.

Després de realitzar diverses comprovacions per aquestes zones, els investigadors van poder verificar que l’actual parella del fugitiu tenia la seva residència habitual en una masia de difícil accés a Castellví de la Marca (Alt Penedès), on s’hi refugiava, sortint només unes hores al dia. Quan els agents van escorcollar el domicili el fugitiu va sortir per una porta del darrere i es va ocultar en un bosc proper amb la seva parella sentimental. Finalment va ser localitzat i detingut al poble proper de la Múnia, mentre esperava a ser recollit per uns familiars que l’havien de dur a un lloc desconegut.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: