Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un 25N centrat en els efectes de la pandèmia sobre les víctimes de violència masclista

L’Ajuntament de Vilafranca dedicarà enguany els actes del 25N als efectes de la pandèmia de coronavirus sobre les víctimes de la violència masclista.

La commemoració s’ha hagut de reformular per adaptar-se a la situació sanitària i a les restriccions que se’n deriven. La regidora d’Igualtat de Vilafranca, Montse Arroyo, ho explicava aquest dilluns en una roda de premsa telemàtica en la qual també hi participaven les tècniques del Servei.

Sense donar dades concretes, les tècniques apuntaven a un augment destacat de les actuacions per atendre dones víctimes de violència masclista, sobretot després del confinament.

Montse Gené és la responsable del Servei d’Informació i Assessorament per a Dones.

La cap d’Igualtat, Eva Millas, explicava que la convivència amb els agressors durant el confinament es va traduir en un «silenci sospitós i perillós» durant aquells mesos, malgrat els mecanismes que es van habilitar per accedir fàcilment al servei. Un silenci que es va començar a trencar durant la desescalada.

Per la seva part, la regidora aprofitava la roda de premsa per recordar que la lluita contra la violència masclista és una lluita de tots.

La roda de premsa també servia per presentar la imatge d’enguany del 25N. Una imatge creada, com en els darrers anys, per l’alumnat de l’escola municipal d’arts Arsenal. El cartell és, en aquest cas, obra de les estudiants de segon cicle de gràfica impresa Laia Mussons i Viví Milà. El director de l’Arsenal, Albert Abella, explicava el contingut de l’obra.

Els actes del 25N a Vilafranca comencen el mateix dimecres amb la retransmissió d’un contacontes a càrrec de Raig de Sol Contes a través de Penedès TV, a les 15:30 i a les 20h. L’acte institucional serà també dimecres. S’organitza conjuntament amb el Consell Comarcal i es podrà seguir a través d’una sala virtual per la qual caldrà inscripció prèvia. En aquest acte, que tindrà lloc a les 19h, hi haurà la lectura del manifest a càrrec de l’alumnat de l’Arsenal. A continuació hi haurà la conferència de Carme Vidal Estruel, de l’entitat Tamaia, amb el títol ‘La pràctica d’abordatge de la violència masclista: Comprendre i significar els efectes de la Covid-19’.

El darrer acte serà la intervenció de Rosada Rovira amb el títol ‘Feminisme, un canvi de vida’, dins la secció En clau d’Igualtat del magazine Penedès en Xarxa de Ràdio Vilafranca. Serà dijous de la setmana vinent conduït per la periodista Sílvia Delgado.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: