Dijous, 22 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sexe masculí, edat avançada i obesitat: factors de risc per contraure formes greus de Covid-19

El sexe masculí, l’edat avançada i l’obesitat són els principals factors de risc per contraure formes greus de la Covid-19, segons un estudi del Consorci Sanitari de l’Alt Penedès i el Garraf.

El Consorci Sanitari Alt Penedès i el Garraf ha fet un estudi epidemiològic per conèixer els principals factors de risc per contraure formes greus de la Covid-19. La investigació s’ha basat en l’estudi de 418 casos confirmats amb PCR i ingressats als hospitals de Vilafranca, Vilanova i la Geltrú i Sant Pere de Ribes.

L’estudi ha demostrat que el sexe masculí, l’edat avançada i l’obesitat són les principals característiques dels pacients que experimenten formes greus de malaltia. Pel que fa a les principals dades del mal pronòstic, han estat l’extensió de l’afectació pulmonar en la primera radiografia, l’elevació de dades d’inflamació en les anàlisis, la sensació de manca d’aire i l’absència de tos.

El doctor Alejandro Rodríguez Molinero és el responsable de l’Àrea de Recerca del Consorci Sanitari de l’Alt Penedès i el Garraf.

La investigació es va desenvolupar durant el pic de la pandèmia, la primavera passada, quan encara hi havia poca informació sobre el nou coronavirus, amb la voluntat de recollir dades que permetessin als professionals preveure quins pacients podien evolucionar pitjor. Tot plegat en un escenari d’un gran volum de feina i recursos escassos per l’alta incidència del virus.

Cada cop hi ha més estudis publicats al voltant del nou coronavirus, però continuen havent-hi també moltes incerteses davant d’una malaltia que es presenta amb una simptomatologia variable.

En el cas de l’estudi del Consorci, dels 418 pacients inclosos a la investigació, l’edat mitjana va ser de 65 anys i gairebé el 57% eren homes. Van estar ingressats durant una mitjana de 9 dies i mig per cas. En total, van morir 79 pacients, 25 van ser intubats i 229 van requerir oxigenoteràpia mitjançant una màscara sense respirador o ventilació mecànica.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: