Dissabte, 1 d'Abril de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Generalitat impulsa una línia d’ajuts per a cellers catalans afectats per la crisi

Un dels cellers afectats per aquesta crisi és Torelló Viticultors, un celler molt especialitzat en hostaleria que ha notat els efectes del coronavirus i també del míldiu

El Departament d’Empresa i Coneixement destinarà 1,65 milions d’euros als cellers amb denominació d’origen de Catalunya afectats per la Covid-19. Aquests ajuts s’adrecen als cellers inscrits en alguna de les DO catalanes amb treballadors d’alta afiliats al Sistema especial per a treballadors per compte d’altri agraris. L’afectació de la pandèmia en l’activitat dels cellers amb denominació d’origen s’explica, fonamentalment, per l’aturada de l’activitat del canal de distribució HORECA, pel tancament d’hotels, restaurants, bars i cafeteries des de l’entrada en vigor de l’estat d’alarma del mes de març. En aquesta situació els consells reguladors de les denominacions d’origen preveuen que la disminució dels ingressos dels cellers en 2020 serà de fins al 35% respecte de l’any anterior. En aquest context, el Departament d’Empresa i Coneixement ha decidit posar en marxa aquesta línia de subvencions amb l’objectiu de contribuir al manteniment de l’activitat dels cellers. La mesura s’anunciava la mateixa setmana que tenia lloc la Setmana del Vi Català organitzada per l’Incavi. El director general de l’Incavi, Salvador Puig, aprofitava per a recordar que aquests ajuts estan dins d’un pla de xoc aprovat la passada primavera.

Un dels cellers afectats per aquesta crisi és Torelló Viticultors, un celler molt especialitzat en hostaleria que ha patit molt enguany a causa del coronavirus i també del míldiu. Un dels propietaris, el Toni de la Rosa, explicava com han viscut els darrers mesos i com s’han mantingut malgrat la complicada situació. Des de Torelló expliquen que s’estan intentant acollir a diferents ajuts per pal·liar aquestes pèrdues. De moment s’han acollit als ERTOs i han demanat un crèdit ICO però hi ha altres ajuts als que no han pogut optar per no pertànyer ja a la DO Cava. De la Rosa explicava quines són les properes passes al respecte.

Torelló, després de fer les consultes pertinents, es podrà beneficiar d’aquesta nova línia d’ajuts ja que forma part de la DO Penedès. Es podran beneficiar doncs els cellers que estiguin inscrits a alguna de les denominacions d’origen de Catalunya; que tinguin la condició de pime i que hagin patit una reducció de la facturació de com a mínim el 20% durant el període inclòs entre el 14 de març i el 20 de juny de 2020, entre altres condicions. La subvenció consisteix en una aportació màxima de 1.200 euros per cada treballador d’alta al Sistema especial per a treballadors per compte d’altri agraris en algun moment del període inclòs entre el 14 de març i el 31 de desembre de 2020, amb un màxim de 6.000 euros per celler.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: