Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Fundació L’Espiga destaca el treball en equip per adaptar tots els seus serveis a la Covid

Com ha passat en tots els àmbits de la societat, l’esclat de la pandèmia de coronavirus el passat mes de març es va viure amb incertesa als diferents serveis de la Fundació L’Espiga.

L’escola d’educació especial Delta-Espiga va tancar el 12 de març, com la resta de centres educatius; el centre de dia, el centre ocupacional i els serveis d’atenció precoç ho van fer el dia següent, amb el decret d’estat d’alarma; mentre que les tres residències van continuar funcionant.

A partir del mes de juny i havent establert una relació més estreta amb Atenció Primària, es va començar a reprendre l’activitat seguint les mesures vigents en cada cas. La directora general de la Fundació L’Espiga, Montserrat Roca, destaca que, fins al moment, han aconseguit mantenir la incidència del coronavirus controlada gràcies a l’esforç i la conscienciació de tot l’equip.

La situació sanitària i les mesures restrictives que se’n deriven estan causant estralls. Uns estralls que poden ser més greus en persones que han vist molt limitada la seva interacció social i el seu contacte amb l’exterior, com les que viuen a les residències de l’Espiga. Roca comenta que estan adaptant el seu treball per donar resposta a les alteracions anímiques i emocionals que detecten.

A l’escola Delta – Espiga van intentar, durant el confinament, mantenir el contacte amb tot l’alumnat i les seves famílies. No va ser una tasca fàcil per factors com la bretxa digital o les necessitats de bona part de l’alumnat, que a vegades no podien ser satisfetes des de la distància. Per això la represa del curs al setembre va ser molt esperada i el balanç del que portem de curs és molt positiu. Ho explica la directora pedagògica de l’escola Maria Bermejo.

El mestre d’educació especial i tutor de l’Aula Blava Xavi Viñas explica que els i les alumnes s’han adaptat perfectament a les mesures que requereix la contenció del coronavirus.

L’escola Delta – Espiga té escolaritzats 41 alumnes. El centre ocupacional té 32 persones usuàries i el centre de dia, 11. Als serveis d’atenció precoç de l’Alt Penedès s’atenen uns 800 nens i nenes d’entre 0 i 6 anys cada any. Mentre que les tres residències de l’Espiga tenen 31 residents. L’equip de la Fundació L’Espiga està integrat per uns 125 professionals de diferents disciplines.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: