Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP proposa mesures urgents davant l’emergència habitacional agreujada per la pandèmia

La CUP de Vilafranca demana habilitar de forma permanent un espai a l’alberg municipal per garantir l’allotjament provisional de persones en situacions d’extrema necessitat.

Per la formació anticapitalista, l’embat de la pandèmia i aquestes restriccions de llibertats i moviments aprovades per la Generalitat afecten directament a l’economia i augmenten, encara més, les desigualtats socials i l’emergència social en l’àmbit habitacional i el pagament de subministraments. En aquesta línia apunten que amb l’entrada en vigor de l’estat d’alarma durant la primera onada de la pandèmia es va decretar l’aturada dels desnonaments, però en aquesta segona onada, i encara que a Catalunya es viu una situació de crisi que afecta moltes llars del país, això no s’ha produït. Ho explica la regidora de la CUP a Vilafranca, Maria Ramon.

Igualment, els cupaires indiquen que un altre dels problemes generats per l’aplicació d’aquestes restriccions és la situació de les persones sense llar, que a Vilafranca es va veure agreujat pel tancament de l’alberg de Càritas a causa d’un focus de COVID19. Aquest fet va suposar que les persones usuàries de l’alberg fossin ateses a una pensió fora de la vila o en algun cas en un hotel de Vilafranca, sense valorar la possibilitat d’allotjar-los a l’alberg municipal. Amb tot, la CUP de Vilafranca considera que calen mesures immediates i urgents per pal·liar aquestes situacions d’emergència habitacional i proposa habilitar de forma permanent un espai a l’alberg

municipal que garanteixi l’allotjament provisional de persones en situacions d’extrema necessitat i possibilitar el servei de menjador social, i demanar a la Generalitat de Catalunya ampliar el decret que limita l’aturada dels desnonaments dels habitatges d’entitats bancàries i grans tenidors a tots els supòsits mentre duri l’emergència habitacional i demanar també al govern de l’Estat espanyol l’aturada de tots els desnonaments.

Algunes de les propostes les han fet arribar a l’administració local perquè s’incloguin al Pla Local d’Habitatge i també les presentaran al proper ple municipal.

CUP

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: