Dimecres, 29 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es constitueix la Taula de Formació Professionalitzadora per millorar la FP al Penedès

Aquest dimarts al matí s’ha fet de forma telemàtica la primera reunió de la Taula de Formació Professionalitzadora, un punt de trobada impulsat per l’Ajuntament de Vilafranca en què hi són presents també la Generalitat de Catalunya, mitjançant els Departaments d’Educació i de Treball, agents socials, educatius i econòmics amb l’objectiu de millorar la formació professional al territori.

Aquest dimarts al matí s’ha fet de forma telemàtica la primera reunió de la Taula de Formació Professionalitzadora, un punt de trobada impulsat per l’Ajuntament de Vilafranca en què hi són presents també la Generalitat de Catalunya, mitjançant els Departaments d’Educació i de Treball, agents socials, educatius i econòmics amb l’objectiu de millorar la formació professional al territori.

En representació de l’Ajuntament hi ha estat presents l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, la regidora d’Educació, Xell Montserrat, i el regidor de Promoció Econòmica, Comerç i Ocupació, Joan Manel Montfort. Montserrat ha explicat que Vilafranca té voluntat d’esdevenir una ciutat educadora per a totes les edats i sobretot, per lluitar contra l’abandonament escolar prematur.

El regidor Joan Manel Montfort, per la seva banda, ha destacat que aquesta taula és una reivindicació històrica del territori on hi tindran presència els diferents agents. Un dels objectius, segons Montfort és adaptar la formació a les necessitats del mercat laboral.

Per cloure aquesta primera trobada, l’alcalde Pere Regull lamentava la frustració de ‘moltes persones amb titulació universitària que es veuen abocades a fer feines que no els hi pertoquen i, per altra banda, hi ha una població poc formada per a feines en què hi ha demanda al territori’. Per l’alcalde, és fonamental potenciar i valoritzar la formació professional.

Aquesta primera reunió ha servit per fer la presentació i a partir del proper mes de desembre es preveu un calendari de reunions de treball per tal de recollir aportacions dels diferents sectors que hi són presents.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: