Dissabte, 24 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El sexe masculí, l’edat i l’obesitat, principals factors de risc de la Covid-19

El Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf ha realitzat un estudi epidemiològic per conèixer els principals factors de risc per contraure formes greus de la Covid-19.

El Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf ha realitzat un estudi epidemiològic per conèixer els principals factors de risc per contraure formes greus de la Covid-19, incloent malalties cròniques dels pacients, medicació habitual i forma de presentació de la malaltia.

Aquesta investigació s’ha basat en l’estudi de 418 casos de Covid-19 ingressats als hospitals del Consorci.

L’estudi ha demostrat que el sexe masculí, l’edat i l’obesitat són les principals característiques dels pacients que experimenten formes greus de malaltia. Així mateix, les principals dades del mal pronòstic han estat l’extensió de l’afectació pulmonar en la primera radiografia, l’elevació de dades d’inflamació en les anàlisis, la sensació de manca d’aire i l’absència de tos.

Els resultats d’aquest estudi han estat publicats a la revista científica PLOS ONE.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: