Dijous, 9 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament destinarà 150.000€ a adquirir habitatges per ampliar la seva borsa social

Actualment l’Ajuntament disposa de 80 habitatges de caire social i en el Ple d’aquest dimarts s’ha aprovat una partida de 150.000€ per poder accedir a la compra pel dret a tempteig.

Una partida acordada dins de la darrera modificació de pressupost que contempla també 100.000€ per fer front a les despeses de neteja de les escoles, o 80.000€ per l’increment de costos en el manteniment del Complex Aquàtic amb motiu de la Covid-19, a banda d’altres partides destinades al Vinseum o a millores en la via pública. Des de l’oposició VeC , CUP i ERC van criticar les aportacions al Complex Aquàtic. L’acord es va aprovar amb els vots de JxV i el PSC. C’s, VeC i ERC es va abstenir i la CUP hi va votar en contra. En el ple es va aprovar també l’expedient de contractació per a la prestació del servei de neteja viària i l’expedient de contractació per a la prestació del servei de transport urbà.

D’altra banda es van debatre diverses mocions. Una la presentava el grup municipal de JxV, sobre la revisió per part de l’ATM del sistema tarifari de la T-Jove. La moció es va aprovar per unanimitat. ERC va presentar una moció per commemorar el 90è aniversari de la República, moció que va rebre el suport de tots els grups, excepte el de Ciutadans, que es va abstenir. El grup municipal d’ERC va presentar una moció per l’impuls d’un bus directe entre Vilafranca i Martorell durant el tall de la R4 que es va aprovar per unanimitat.

Per la seva banda VeC presentava una moció sol•licitant que el Govern de la Generalitat posi en marxa i doti pressupostàriament la Mesa per la industrialització del Penedès i el Pla de xoc d’ajut i d’impuls socioeconòmic al Penedès. La moció va rebre el suport de tots els grups municipals.

C’s presentava una moció sobre mesures de reforç i reconeixement per garantir els drets de les víctimes de violència de gènere. La moció es va aprovar amb els vots a favor de JxV, PSC i C’s i els vots en contra d’ERC, CUP i VeC.

Finalment es va debatre una moció presentada d’urgència per part de la CUP sobre mesures d’ajut per als sectors afectats pels tancaments decretats per la Generalitat de Catalunya a causa del coronavirus.

Davant la dificultat d’arribar a un consens la moció es va votar per punts, aprovant-se parcialment.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: