Dilluns, 26 de Setembre de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Esquerra Republicana denuncia ‘opacitat’ del govern de Vilafranca en matèria educativa

Els republicans exposen que, des de l’inici de la pandèmia, han fet arribar diverses propostes a l’equip de govern que han topat sistemàticament amb el silenci per part de la regidoria d’Educació.

Denuncien, per exemple, que a començaments d’octubre ERC va formular per escrit a la regidoria d’Educació un seguit de preguntes sobre qüestions com la implicació de l’Ajuntament en el subministraments de mascaretes transparents al professorat que imparteix classe a alumnat amb deficiència auditiva o la situació actual en relació a la bretxa digital a tots els centres educatius de la ciutat. El regidor d’ERC Salvador Campamà alerta que no han rebut cap resposta, tot i que la llei els obliga a contestar les preguntes en un termini màxim de quatre dies.

Segons els republicans, la pandèmia ha agreujat situacions que es produeixen a Vilafranca des de fa anys. Una d’elles és la segregació escolar que diuen que es pateix a la ciutat, on determinats centres públics absorbeixen un percentatge més alt d’alumnat amb Necessitats Educatives Especials i també d’alumnat d’origen estranger. Cada inici de curs esperen les dades de distribució de l’alumnat i els costa molt que els arribin.

A més, els republicans han remarcat la importància de posar a l’abast de tothom activitats de lleure formatiu. És el cas d’un casal d’hivern públic que, malgrat haver estat incorporat a proposta d’ERC en l’acord de pressupostos per a aquest 2020, els sembla que el govern no té previst organitzar. En aquest sentit denuncien la negativa de la regidora a accedir a reunir-se amb ells per parlar d’aquest tema.

Des d’ERC creuen que cal que el govern els proporcioni la informació que demanen per fer bé la seva feina. Seguiran insititint perquè els hi arribi però, si no és així i la situació s’allarga en el temps, no descarten portar aquesta qüestió a Barcelona, a la comissió del Parlament corresponent, perquè hi posi remei.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: