Dimarts, 18 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El sector vitivinícola català podria reduir un 28% la petjada de carboni amb la reutilització

El sector vitivinícola català podria reduir un 28% la petjada de carboni amb la reutilització

La reutilització d’ampolles de vi podria suposar un estalvi de més de 100 milions de kg de CO2 equivalent anuals i 21.756 tones de residus i, reduiria així un 28% la seva petjada de carboni.

Aquest estalvi sorgiria si es reutilitzessin les més de 48 milions d’ampolles de vi produïdes a Catalunya i posades al mercat català. Aquesta és una de les dades que el projecte reWINE ha presentat durant la jornada “Apostem per reutilitzar les ampolles de vi”, en què ha explicat els principals resultats de la prova pilot d’un sistema sostenible de recollida, neteja i reutilització d’ampolles de vi, que ha desenvolupat durant 20 mesos. La prova pilot ha involucrat 7 cellers catalans, la Cooperativa Falset Marçà, Cellers Torres, Albet i Noya, la Vinyeta, Talcomraja, Vins Pravi i Joan Ametller, més de 30 comerços, més de 50 restaurants, 2 empreses logístiques, 3 deixalleries del Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental i la planta de rentat d’ampolles Infinity i la de Vins Pravi. Durant els mesos que ha durat la prova pilot, s’han venut 150.000 ampolles amb l’etiqueta reWINE i se n’han recuperat més de 82 mil. Per aconseguir-ho s’han recollit ampolles a través dels restaurants participants i a través de comerços amb sistemes d’incentius. Per exemple, diverses botigues dels supermercats Veritas i d’Ametller Origen abonaven 10 cèntims a les persones consumidores que retornaven una ampolla amb l’etiqueta reWINE.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: