Dimarts, 18 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

‘REomple, REutilitza i REdueix’, una nova campanya per reduir els envasos d’un sol ús

L’Ajuntament de Vilafranca presenta una campanya per reduir les ampolles de plàstic d’aigua i altres envasos d’un sol ús.

Amb el lema ‘REomple, REutilitza i REdueix’, l’Ajuntament de Vilafranca ha presentat una campanya per reduir el volum dels envasos sobretot ampolles de plàstic d’aigua i altres envasos d’un sol ús. La presentació ha anat a càrrec del regidor de Transició Ecològica, Miquel Medialdea, i del vicepresident en funcions de l’àrea d’Educació Ambiental de la Mancomunitat Penedès-Garraf, Jordi Bosch. La campanya, que es durà a terme mitjançant la publicació de 3 vídeos a les xarxes socials, per conscienciar sobre l’ús indiscriminat d’ampolles de plàstic, envasos d’un sol ús i el malbaratament alimentari.

El regidor Miquel Medialdea ha explicat que a Vilafranca es generen 1,5 kg de residus per habitant cada dia. Tot i que un 42% d’aquests residus es reciclen, el reciclatge també té un cost tant ambiental com econòmic, i “com sempre es diu el millor residu és sempre el que no es produeix”. Si ens fixem en el contenidor d’envasos, s’estima que els envasos d’aigua representen un 10% en volum d’aquest contenidor, percentatge que s’incrementa durant aquests mesos de més calor.

Medialdea ha recordat que l’Ajuntament ha anat fent passes importants en la reducció de residus en els equipaments municipals i en els esdeveniments que organitza de forma directa.

Així, per tal d’avançar en l’eliminació de plàstics d’un sol ús, durant el darrer any, s’ha ampliat la xarxa d’equipaments municipals que disposen de fonts d’aigua interiors connectades a la xarxa. Ara ja se’n poden trobar a l’Espai jove La Nau, a l’Alberg Municipal, al Complex Aquàtic, al Pavelló de la Gamba, al Pavelló Firal, a l’Enològica i, properament, a La Fassina i al Centre Àgora. Són fonts d’aigua fresca i filtrada que complementen la xarxa de més de 50 fonts exteriors en places i carrers i altres espais com els patis de les escoles. D’aquesta manera, es promou entre els usuaris l’hàbit cada cop més estès de portar la pròpia ampolla reutilitzable i anar-la reomplint.

A nivell intern, també s’han substituït les ampolles d’aigua d’un sol ús per cantimplores personals i reutilitzables a la Unitat de Serveis. Durant l’estiu i els mesos més calorosos, el fet d’haver de treballar a l’exterior requereix hidratar-se constantment a causa de la pèrdua de líquids. Fins ara, els membres de la Unitat de Serveis utilitzaven ampolles de plàstic no reutilitzables de 1,5 litres. A partir d’aquest estiu, disposen d’ampolles que a més són tèrmiques i mantenen l’aigua fresca durant més temps. El regidor ha informat que el proper col·lectiu que disposarà d’ampolles reomplibles serà la Policia Local.

Més informació

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: