Dimarts, 5 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Big Draw ha tornat a omplir els carrers de dibuix, enguany al voltant del canvi climàtic

El Big Draw ha viscut una edició menys multitudinària del que és habitual per la situació sanitària.

Per cinquè any consecutiu, Vilafranca s’ha sumat a la celebració del Big Draw, el festival internacional del dibuix. Durant la tarda del dissabte es van oferir sis tallers gratuïts distribuïts en diferents espais de la vila: L’Escorxador, on tenien lloc dos dels tallers, el Claustre de Sant Francesc, el Claustre dels Trinitaris, la Plaça de la Vila, el Palau Baltà i la Plaça de Santa Maria.

Al Big Draw hi participen col·lectius d’artistes il·lustradors i dibuixants que provenen de diferents entitats: concretament l’INS Milà i Fontanals, l’Escola Municipal d’Art Arsenal, el Zig-Zag centre d’expressió plàstica i el Col·lectiu Gargot.

El Joan Ramon Buisan forma part d’aquest col·lectiu i conduïa un dels tallers de l’Escorxador. Explicava que la idea del Big Draw era jugar i experimentar.

El Big Draw ha viscut una edició menys multitudinària del que és habitual per la situació sanitària. Però, tot i així, van ser força les persones, sobretot famílies, que es van acostar als tallers seguint les mesures d’higiene i distància.
El Marc Sadurní, del Zig Zag destacava que és important intentar mantenir activitats com aquesta.

Sadurní, que conduïa una taller sobre el desglaç al Pol Nord, també explicava que el Big Draw és obert a tothom, tant a petits com a grans.

El lema ‘Un clima de canvi’ va servir com a concepte general per fer tallers ben diversos: des de pintar un bosc enmig de la vila a fer servir pedres i pals com a llenç o imaginar el nostre propi planeta.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: