Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Dissabte 21 d’octubre torna el Big Draw a Vilafranca

Anualment hi participen unes 250 persones i els tallers estan programats per tal que tothom pugui fer un recorregut per tots ells

Per vuitè any consecutiu torna el Big Draw a Vilafranca, una celebració especial d’homenatge al benestar i gaudi que comporta la pràctica artística del dibuix i la il·lustració. El Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca organitza amb la participació, complicitat i cooperació de diferents col·lectius i entitats de la vila que tenen com a eina de treball i d’expressió artística el dibuix i la il·lustració, seran presents un any més en aquest esdeveniment internacional: la gran festa del dibuix.

La regidora de Cultura, Àngels Dalmau, la tècnica del servei, Sílvia Amigó, i representants dels diferents col·lectius implicats han presentat aquest esdeveniment que es plasmarà en 6 tallers totalment gratuïts i per a totes les edats que tindran lloc dissabte 21 d’octubre en diferents emplaçaments emblemàtics del centre de la vila com són la plaça de Jaume I, la plaça del Carme, davant del Palau Baltà, el claustre dels Trinitaris i el pati de l’Escorxador.

La regidora Àngels Dalmau considerava molt important “portar l’art al carrer i que persones de qualsevol edat i condició tinguin accés a l’activitat artística”.

Sílvia Amigó recordava que el Big Draw Festival és una organització que va ser fundada l’any 2000 a la ciutat de Londres, per promoure el llenguatge visual i el llenguatge del dibuix com a eina per a l’aprenentatge, l’expressió i la creativitat. Es va fixar el mes d’octubre com a mes del dibuix i a Vilafranca, des de fa 8 anys, es celebra durant una jornada de dissabte.

Cada any, des les l’organització londinenca, s’escull un lema que vertebri totes les propostes de tallers. Enguany el lema és Drawing wiht senses (dibuixant amb els sentits) i els eixos de la proposta artística i educativa estan adreçats a satisfer aquests objectius.

Horaris i ubicacions dels tallers

L’horari de tots els tallers serà de 17.30h a 20h i la relació dels participants i ubicacions és la següent:

Escola Municipal d’Art Arsenal / Claustre dels Trinitaris
Zig Zag Centre d’Expressió Plàstica / Plaça del Carme
Col·lectiu Gargot (Muntsa González i Jordi Gordi) / Palau Baltà
INS Milà i Fontanals. Batxillerat Artístic / Plaça Jaume I
Col·lectiu Gargot (Gemma Guasch i Patrícia Carceller) / Pati de l’Escorxador
Col·lectiu Gargot (Mariona Rios i Nil Serramià) / Pati de l’Escorxador

Sílvia Amigó explicava que anualment hi participen unes 250 persones i els tallers estan programats per tal que tothom pugui fer un recorregut per tots ells. “Es tracta de passar una tarda lúdica i festiva oberta a tothom amb el dibuix com a protagonista”, ha dit.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: