Dijous, 18 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Torrelavit reestrena aquesta tardor el Pont de les Escoles

Torrelavit reestrena aquesta tardor el Pont de les Escoles

Es reestrena després de les obres de consolidació i millora que s’han fet les últimes setmanes.

Les obres, que tenen un pressupost de 77.500 euros, coincideixen amb l’any del Centenari de la població que va sorgir de la unió de Terrassola i Lavit amb l’objectiu de construir una escola.
El projecte, que es van aprovar per unanimitat al ple municipal, ha permès la revisió de les esquerdes i fissures, el reforç de la fonamentació i la neteja i consolidació de tota l’estructura per recuperar la imatge original del pont, inaugurat l’any 1929. Aquesta intervenció va arrancar després que el mes de juliol de 2019 un equip tècnic va detectar alguns problemes en una inspecció tècnica. L’alcalde, Manuel Raventós, assegura que l’objectiu del projecte ha estat “consolidar aquesta infraestructura que històricament ha estat considerada com un eix vertebrador entre la zona de serveis, les escoles, la zona esportiva i el nucli de Torrelavit”.
Per fer les obres s’han apuntalat cada un dels vanos del pont, s’ha sanejat el tauler del pont i s’han format desaigües verticals per evitar l’estancament de l’aigua i la humitat a la plataforma.
El Pont de les Escoles de Torrelavit es va construir l’any 1929 amb una donació de Pau Vidal i Rovira, per connectar Terrassola i Lavit amb les Escoles J.J. Ràfols a l’altre cantó del Torrent de Mas Vendrell.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: