Dijous, 13 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP de Vilafranca denuncia que el nou institut hagi començat el curs a l’escola Pau Boada

Des de l’Ajuntament remarquen que es van oferir alternatives al Departament d’Educació, donat que hi havia alguns punts desvaforables, però van ser desestimades per la Generalitat.

Tot just davant de l’espai que ha d’ocupar aquest nou institut de la Vila, el regidor de la CUP Noel Viñas ha explicat que des del seu grup consideren que ha estat un error greu ubicar els alumnes que havien de cursar primer d’ESO en aquest centre en una escola com el Pau Boada.
Viñas explica que a finals de 2019 es va anunciar la construcció d’aquest nou institut, que havia d’haver estat acabat per iniciar el curs aquesta setmana, però tot just en aquests moments s’estan acabant d’instal·lar els mòduls i caldrà encara equipar-los abans de poder acollir els alumnes.
Uns alumnes que han inicia el curs a l’escola Pau Boada, en un moment en que a causa de la pandèmia precisament es mirava d’esponjar els centres per evitar aglomeracions. A més des de la CUP remarques que es tracta d’un centre considerat d’alta complexitat, amb un alt índex de matrícula viva i de segregació escolar.
Per aquests motius els cupaires consideren que l’escola Pau Boada no és el millor espai per absorbir temporalment els alumnes del nou institut de la vila, i que hi ha hagut una gestió deficient per part del Departament d’Educació de la Generalitat que en comptes de descongestionar centres d’ensenyament en aquest ha provocat l’efecte contrari.
Des de la CUP es vol instar a través d’una moció que presentaran en el proper ple de l’Ajuntament que la Generalitat i la Conselleria d’Educació habilitin en el termini més curt possible la construcció d’aquest nou centre; però també insten la regidoria d’Educació de Vilafranca a que busquin espai municipals per acollir temporalment aquests alumnes. Viñas apuntava que des de la CUP proposen l’Escava, a l’antic Incavi.
Des de la Cup remarquen que els principals perjudicats amb aquesta situació són els propis alumnes, sobre tot els del Pau Boada, en un inici de curs que està sent molt complicat a tots els centres escolars.
Sobre aquesta qüestió, hem volgut conèixer la reacció de la regidoria d’Educació de l’Ajuntament, Xell Montserrat, que ha recordat que fa mesos que es treballa per fer realitat aquest nou institut a Vilafranca, i que la competència és de la Generalitat. Montserrat explica que en el seu moment van oferir altres emplaçaments per acollir aquests dos grups de primers, que el Departament va desestimar.
Des de l’Ajuntament es vol deixar clar que es garanteixen totes les condicions per tal que les classes tant de l’escola com de l’Institut es puguin fer amb seguretat. Al mateix temps mantenint l’objectiu que sigui una situació que no vagi més enllà d’aquest primer trimestre.
La regidora insisteix en que des de l’Ajuntament es va explicar al Departament que no consideraven la proposta del Pau Boada com la millor pel fet que es troba lluny del que serà l’emplaçament definitiu de l’Institut, perquè ha tingut molta demanda i amb molts alumnes de fora que utilitzen el transport escolar fet que crea una problemàtica afegida de mobilitat en aquella zona, i finalment perquè consideraven que és important que un centre nou neixi en el seu espai propi.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: