Dimarts, 28 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Sindicat de Llogaters de l’Alt Penedès, satisfet amb la llei que regula els lloguers

La normativa s’aplicarà a 60 municipis de Catalunya, entre els qual hi ha Vilafranca, on es regularà el preu a través d’un índex de referència que marcarà la Generalitat.

La setmana passada el Parlament de Catalunya va aprovar la llei que regularà el preu del lloguer d’habitatges en municipis que es consideri que tenen una demanda t ensa d’habitatge. L’aprovació va tirar endavant amb els vots a favor de Junts per Catalunya, ERC, Catalunya en Comú Podem i la CUP; i els vots en contra de C’s, PSC, PP i Demòcrates.
Des del Sindicat de Llogaters de l’Alt Penedès, que han estat lluitant els darrers anys per tirar endavant aquesta normativa, estaven satisfets i consideren que és positiva ja que dona resposta a una necessitat social com és el dret a l’habitatge.
Txus Magallón, membre del sindicat, explicava que quan es van començar a demanar que es regulessin per llei els lloguers semblava que seria una lluita impossible; però ara és ja una realitat.
A nivell de territori, la normativa serà d’obligat compliment en els municipis que es considera que tenen una demanda tensa d’habitatge, i entre aquest hi ha Vilafranca. Magallón ho destaca com a important, però remarca que cal continuar lluitant per amplia l’oferta d’habitatge públic.
Amb aquesta llei els lloguers en la seixantena de municipis que s’hi veuen afectats és regularà segons un índex de referència que calcula la Generalitat.
Des de l’Associació i Col·legi d’Agents Immobiliaris han fet públic el seu posicionament contraria a aquesta llei ja que entre altres coses expliquen que no se’ls ha consultat en cap moment ni a nivell tècnic, ni tampoc jurídic o econòmic per saber quina afectació pot tenir sobre el sector o sobre els propietaris que es veuen afectats per aquesta nova legislació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: