Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El PSC portarà al proper Ple municipal el debat sobre el futur de la indústria al Penedès

El PSC, encapçalat per el seu secretari Francisco Romero, ha exposat la preocupació per l’anunci de tancament parcial o total de diverses empreses importants a la zona del Penedès.

És el cas de Saint Gobain, a l’Arboç i més recentment la intenció de la multinacional Robert Bosch de tancar la fàbrica al municipi de Castellet i la Gornal.
Davant d’aquesta situació han plantejat a tots els grups municipals de l’ajuntament dedicar un espai al debat sobre el futur de la indústria a la comarca en el transcurs del proper Ple municipal.
El tancament d’aquestes empreses significaria la pèrdua de molts llocs de treball directes i indirectes, amb un impacte social i econòmic molt important per l’activitat industrial del Penedès i per a moltes famílies penedesenques.
Per això des del PSC proposen una implicació conjunta de totes les forces polítiques, per aconseguir que les empreses no tanquin i per plantejar el model d’industrialització que es vol al territori.
Els socialistes remarquen que “el Penedès, atesa la seva localització estratègica entre l’àrea metropolitana de Barcelona i el camp de Tarragona, s’ha consolidat com a espai d’activitat industrial de qualitat referent a Europa tal i com ha estat reconegut en diferents certificacions de qualitat aconseguides durant dècades de producció. Aquest és un model de coexistència en el territori, entre l’espai especialment protegit per al cultiu de la vinya, i l’activitat industrial. En aquest context, fan una crida per tal que “l’acció política i institucional per fer front a aquests potencials tancaments es dugui a terme amb el màxim diàleg i acord amb totes les parts implicades i també des del compromís unitari de tots els partits polítics amb representació en les diferents institucions.”

PSC

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: