Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Penedès TV oferirà la retransmissió en directe de la novena del 22 al 30 d’agost

Els actes litúrgics a la Basílica de Santa Maria són el pal de paller d’una celebració de la festa major de Vilafranca completament atípica.

Com que l’accés a aquests actes és reduït i s’ha de fer amb reserva prèvia per evitar riscos amb el coronavirus, Penedès TV retransmetrà en directe la novena des de demà dissabte i fins al dia de Sant Fèlix amb la voluntat de fer-la arribar a totes les llars. Així, del 22 al 30 d’agost connectarem en directe amb la Basílica de Santa Maria a partir de tres quarts de nou del vespre per emetre aquest acte litúrgic.

Durant aquests dies el cant dels goigs no serà interpretat en directe per motius de seguretat però, de totes maneres, es podrà sentir a la novena. El passat 13 d’agost músics i cantaires que habitualment participen en el cant dels goigs van ser reunits a l’Auditori Municipal de Vilafranca per fer un enregistrament especial per aquests dies. La coordinació dels músics ha anat a càrrec de Carmina Font i la direcció, de Xell Montserrat. El cant va ser enregistrat per la unitat mòbil de Penedès TV en alta definició amb un desplegament de cinc càmeres i sota la realització del cap tècnic, Jordi Morgades.

Pel que fa al to que tindrà la novena aquest any, el rector de Santa Maria Mossèn Xavier Aymerich explica que porta com a lema ‘Feliç qui aprèn les lliçons que ens dona la vida’. De manera que oferirà un espai de reflexió a partir de l’experiència de la pandèmia i el confinament i sempre posat en relació amb Sant Fèlix.

La novena és una pregària, en aquest cas a Sant Fèlix, amb una estructura igual cada dia i amb algunes particularitats en el cas de Vilafranca.

Pel que fa a les celebracions i actes a la parròquia, a banda de la novena i els goigs del 22 al 30 d’agost, cal tenir en compte que la missa a la basílica del 24 al 28 d’agost es farà a les set de la tarda per poder netejar després i preparar la novena. Els dies 22, 23, 29 i 30 la missa de les vuit es farà a la parròquia de la Santíssima Trinitat.

El dia de Sant Fèlix no hi ha missa a les vuit del matí a la cripta i a les 10 tindrà lloc la missa solemne presidida per Mossèn Carles Catasús, rector de Sant Sadurní. Les relíquies de Sant Fèlix s’exposaran a l’altar major i la cripta restarà tancada. L’ofici del dia 30 també serà retransmès en directe per Penedès TV.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: