Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Incertesa de vendes a la Festa del Llibre i de la Rosa

Penedès TV oferirà aquest vespre de 19’30h a 20h un programa en directe des de la Rambla de Sant Francesc.

Avui dijous 23 de juliol se celebra la Festa del Llibre i de la Rosa en diversos punts de Catalunya, entre ells Vilafranca. Aquesta festa arriba després d’haver estat ajornat el Mercat de llibres i roses de Sant Jordi del 23 d’abril a causa de l’estat d’alarma que estava vigent per la pandèmia de la COVID-19.

Aquesta tarda, es farà a la Rambla de Sant Francesc un mercat totalment diferent al tradicional, ja que serà una jornada únicament professional, sense la participació d’entitats, per tal de comptar amb un aforament menor i disposar d’espais més amplis per a la disposició de les parades. L’horari serà de les 5 de la tarda a les 12 de la nit, per tal d’evitar la calor de ple estiu. Hi participaran llibreries, floristeries i editorials locals.

A primera hora del matí, llibreries i floristeries ja es preparaven per la jornada. A la floristeria El Parquet preveuen facturar un 10% respecte un Sant Jordi normal. La Montse Bolet explica que en aquesta ocasió estan venent una tipologia de roses diferents a les que venen a la primavera.

La llibreria La Cultural ja ha muntat una parada al carrer de Sant Joan i aquesta tarda estaran a la Rambla, mentre que la llibreria l’Odissea no muntarà parada a la Rambla, però sí davant del seu establiment.

La incertesa és la protagonista d’aquesta Festa del Llibre i de la Rosa, tal com explica la Sílvia Mir de l’Odissea.

Avui s’ha començat a posar a la venda un nou llibre de Carles Puigdemont ‘M’explico: de la investidura a l’exili’ que es preveu un èxit de vendes, juntament amb ‘Jo canto i la muntanya balla’ d’Irene Solà i ‘Atrapa la llebre’ de la Lana Bastašić.

Aquesta tarda també s’oferiran activitats paral·leles, com el Mercat d’artesans que tindrà lloc a la plaça de la Constitució i un concert de sardanes, a les 19h a la plaça de la Vila, a càrrec de la cobla Catània.

També s’afegeixen a la convocatòria el Servei de Cultura de l’Ajuntament i la Biblioteca Torras i Bages que muntaran parada a la rambla de Sant Francesc. A més, també a la mateixa rambla hi haurà la parada d’autors i autores comptarà amb una dotzena d’escriptors i autores de l’Alt Penedès.

Es preveu un Sant Jordi atípic en el marc d’aquesta ‘nova normalitat’. Més enllà de la incertesa de vendes, esdevé una bona oportunitat per revitalitzar el sector de la cultura.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: