Dimarts, 4 d'Agost de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els caçadors estan fent una vaga indefinida per protestar per les noves sancions

El col·lectiu de caçadors està fent una vaga indefinida per visibilitzar el seu rebuig a les noves sancions aplicables al sector arran de l’entrada en vigor de l’Ordre de Vedes.

Les multes poden arribar als 3.000 euros i la Federació Catalana de Caça ho considera excessiu. També denuncien que aquesta nova llei 5/2020, va ser aprovada durant la pandèmia.

Amb l’aturada d’activitat humana per la pandèmia de la Covid-19, la cabana de senglars al territori està augmentant més d’un 40%. Una població descontrolada que suposa un risc d’accidents de trànsit, tranmissió de malaties i afectació dels conreus.

A més, des de la Federació Catalana de Caça, la quarta a Catalunya en nombre de federats i amb prop de mil societats de caçadors a tot el país, es defensa la necessitat d’emprendre el camí per disposar d’una nova Llei de Caça que s’adeqüi al segle XXI, ja que la llei estatal és del 1970.

De moment, mantenen la vaga per danys fins al mes de setembre a l’espera que hi hagi resposta per part de l’Administració. Ja hi ha contactes amb el Departament d’Agricultura i de moment no hi resposta per part del de Territori i Sostenibilitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: