Dilluns, 27 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca pinta un pas de vianants per commemorar el dia internacional LGTBI

Aquesta acció simbòlica de pintar el pas de vianants se suma a la col·locació de la bandera irisada que es posa a la façana de l’Ajuntament.

La regidora d’Igualtat, Montse Arroyo, acompanyada del regidor de Joventut, Miquel Medialdea; i del regidor de Via Pública, Ricard Rafecas, han participat en aquesta acció que s’ha fet aquest divendres al migdia per tal de commemorar el dia internacional de l’orgull LGTBI, que s’escau el 28 de juny.
Arroyo ha explicat que és una acció que es fa a nivell transversal de tot l’Ajuntament, responent a una proposta de la Direcció General de Polítiques per la Igualtat de la Generalitat amb el lema ‘Fer un pas endavant’. En aquest sentit apuntava que res millor, a nivell simbòlic també, que pintar un pas de vianants.
Arroyo recorda que des de l’Ajuntament es treballa per tal de donar suport a tota la ciutadania, i en aquest cas ajudant a visibilitzar un col·lectiu que sovint es veu discriminat.
Ricard Rafecas, com a regidor de Cultura i Via Pública, comentava que són important accions com aquesta per donar visibilitat a una problemàtica que moltes vegades queda amagada i no te la resposta contundent de suport que es donen en altres problemàtiques. Finalment el regidor de Joventut, Miquel Medialdea, ha apuntat que malgrat pugui semblar el contrari, entre els joves la tolerància cap a aquest col·lectiu LGTBI no és tant gran com caldria esperar. És encara, deia, una assignatura pendent.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: