Divendres, 23 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Una enquesta d’Entrem valora l’impacte psicosocial que ha tingut el confinament al Penedès

Una enquesta d’Entrem valora l’impacte psicosocial que ha tingut el confinament al Penedès

De l’enquesta se n’extreu que les emocions que més han experimentat els penedesencs durant aquests tres mesos han estat el desànim, la tristesa, la impotència i l’angoixa amb un conseqüent insomni

Durant el confinament per la Covid-19, Entrem Grup Cooperatiu d’Inserció Laboral va realitzar una enquesta per a valorar l’impacte psicosocial del confinament a les persones de la Vegueria Penedès amb una mostra resultant de 600 respostes. El director del servei prelaboral d’Entrem, Santi Domènech, explicava que volien obtenir una realitat específica de com s’ha viscut l’Estat d’Alarma al territori.
De l’enquesta se n’extreu que les emocions que més han experimentat els penedesencs i penedesenques durant aquests tres mesos han estat el desànim, la tristesa, la impotència i l’angoixa amb una conseqüència d’insomni generalitzat. Pel que fa a les activitats que la població de la Vegueria ha escollit com a millors per a passar el confinament són mirar la televisió, pel·lícules i sèries; netejar i ordenar la casa; fer videotrucades i practicar activitat física i esportiva a casa. Una altra de les qüestions que estudiava l’enquesta és si la gent s’havia implicat en activitats comunitàries per ajudar als altres. La major part de la població ha participat en els aplaudiments al personal sanitari i, en una xifra molt menor, han ajudat a persones de risc en les seves compres. També s’ha preguntat quins valors es consideren més importants en moments excepcionals com els que hem viscut. Les respostes han estat: la solidaritat, el suport als professionals sanitaris, la cooperació i la col·laboració amb el medi ambient.
D’aquesta enquesta també se n’extreuen conclusions. La reflexió més destacada, segons explica la tècnica del Servei d’Acollida de l’Àrea d’Atenció a les Persones d’Entrem, Neus Montaner, és que s’han de fomentar molt més la solidaritat i la cooperació com a valors.
Altres conclusions que poden ajudar a fer front a futures situacions similars a les viscudes els darrers mesos serien que no és beneficiós veure tanta televisió, en canvi, formar-se, llegir, meditar, seguir una dieta saludable o fer activitats relacionades a ajudar als altres, redueix la tristesa, el desànim, l’angoixa o l’insomni, entre altres.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: