Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Torres assoleix l’objectiu del 30% de reducció d’emissions de CO2 amb un any d’antelació

Família Torres ha reduït en un 30% les emissions de CO2 per ampolla en tot el seu abast, des de la vinya fins al consumidor, respecte al 2008, segons l’auditoria de la petjada de carboni corresponent

Amb aquesta reducció, el celler familiar del Penedès, que aquest any celebra el 150è aniversari, aconsegueix arribar a l’objectiu que s’havia proposat per al 2020 amb un any d’antelació i continua intensificant els seus esforços per adaptar-se i mitigar les conseqüències de l’emergència climàtica. Per això, s’ha fixat com a nova fita reduir les emissions de CO2 per ampolla un 55% el 2030 respecte al 2008. A la reducció d’emissions han contribuït diferents factors. D’una banda a l’ús d’energies renovables, mesures d’eficiència energètica i mobilitat sostenible, a més de la reducció del pes de les ampolles. Família Torres compta amb una caldera de biomassa en el seu principal celler de Pacs del Penedès, que li ha permès rebaixar el consum de gas en un 95%, a més de plaques fotovoltaiques que s’ampliaran aquest any amb 100 kW d’autoconsum i que se sumaran als més de 1.500 kW d’energia fotovoltaica que abasteixen els diferents cellers que té en propietat arreu de l’Estat.
D’altra banda també s’ha treballat amb proveïdors amb una menor petjada de carboni, és a dir el que correspon als proveïdors de matèria primera, material d’envasat i distribució, impacta en prop d’un 90% en la petjada de carboni del celler.
Així mateix, el 80% dels vehicles del celler són híbrids o elèctrics i s’ha adquirit un altre tren elèctric-solar per utilitzar en les visites al celler del Penedès en substitució al que tenia de gasoil. També està estudiant la viabilitat de l’ús de tractors elèctrics al camp, amb els que va fer un assaig a principis d’any.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: