Divendres, 14 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Torrelavit fa una enquesta als veïns sobre els efectes de la Covid-19 en l’economia de la llar

L’enquesta es valora positivament i ha de servir al govern municipal per acabar de decidir la gestió dels més de 21.000 € extres del pressupost 2020 destinats a suport davant la crisi del Covid-19.

Un total de 121 famílies de Torrelavit han participat en l’enquesta municipal anònima que l’Ajuntament va plantejar als veïns en relació a la crisi provocada per el coronavirus. La majoria demanen que es prioritzin els ajuts en els impostos i taxes municipals. Tanmateix els ajuts per a l’adquisició de llibres i material escolar o per al lloguer també formen part de les idees que els ciutadans reclamen com a preferents.
La majoria de les persones que han participat són dones, es troben en la forquilla que va dels 26 als 55 anys, i formen part de nuclis familiars d’entre 3 i 4 persones. De l’enquesta es desprèn que la majoria d’aquestes famílies disposaven de dos sous abans del decret d’estat d’alarma. Majoritàriament, els enquestats treballen per compte d’altri, en un sector essencial o s’han incorporat a fer teletreball. Malgrat tot, hi ha un petit percentatge de famílies que han estat afectades per ERTOS i, fins i tot, algunes persones han estat acomiadades de la feina a causa de l’emergència sanitària.
El govern municipal de Torrelavit va fer l’enquesta amb la voluntat de recollir el màxim d’informació sobre l’estat general del poble i prendre les decisions més adequades a l’hora de gestionar la partida extra de 21.500 euros que s’ha reservat al pressupost de 2020.
Des de l’Ajuntament es mostren satisfets de la participació obtinguda, i consideren que les dades extretes del qüestionari permetran treballar en un projecte més social i adaptat a les necessitats reals de les persones del municipi.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: