Dilluns, 20 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La preinscripció per al curs 2020-2021 a Vilafranca registra un total de 1.002 sol·licituds

El servei d’Educació de l’Ajuntament de Vilafranca fa una valoració positiva del procés de preinscripció ja que gairebé el 100% d’infants ha preinscrit.

El divendres 22 de maig es va acabar el termini previst per a presentar les sol·licituds de preinscripció de cara al curs vinent. Un cop acabat aquest termini, s’han presentat un total de 1.002 sol·licituds que han demanat en primera opció un centre de Vilafranca comptant tots els nivells entre P3 i 4t d’ESO. Aquestes dades són a data d’avui provisionals atès que els centres tenen fins al 5 de juny per seguir introduint les sol·licituds rebudes aquests dies d’alumnes que es preinscriuen fora de termini. La regidora d’Educació, Xell Montserrat, fa una valoració positiva del procés de preinscripció.
De totes les sol·licituds, un 78% s’han presentat de forma telemàtica i un 22% de forma presencial. Enguany, i com a novetat, tot el procés de preinscripció s’ha pogut dur a terme de forma telemàtica a causa de les circumstàncies extraordinàries per la COVID-19, i ha comptat amb uns dies específics d’atenció presencial per a les famílies que no disposessin de mitjans telemàtics per dur a terme les preinscripcions en línia. Les sol·licituds es concentren majoritàriament a P3 i 1r d’ESO. En el cas de P3 perquè és l’edat on comença l’escolarització de la majoria d’infants i a 1r d’ESO perquè es produeix el canvi de l’alumnat de l’escola cap a l’institut. En el cas de Vilafranca a P3 s’han recollit 394 sol·licituds i a 1r d’ESO se n’han recollit 489.
Des de l’Oficina Municipal d’Escolarització s’ha trucat a les famílies dels 403 infants empadronats a Vilafranca i nascuts el 2017 als quals els correspon començar P3 el curs vinent, i també es va posar en contacte amb els 330 alumnes que estan escolaritzats a 6è de primària a les escoles públiques de Vilafranca aquest curs 2019-2020 i que els correspon començar 1r d’ESO el curs vinent.
El dia 29 de maig es va publicar la llista de sol·licituds amb la puntuació provisional però la llista amb el barem definitiu es publicarà el dia 9 de juny. Aquest mateix dia tindrà lloc el sorteig del número de desempat. La llista ordenada definitiva es publicarà l’11 de juny i després de les assignacions d’ofici es publicaran la llista d’alumnes admesos i la llista d’espera el dia 7 de juliol. Els alumnes de 2n cicle d’educació infantil, primària i ESO podran formalitzar la matrícula del 13 al 17 de juliol.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: