Dijous, 29 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La coordinadora d’AMPAS alerta sobre l’increment de la segregació escolar amb el confinament

Des de la coordinadora expliquen que ‘aquesta segregació, ja a l’alça, s’ha accentuat en la situació de confinament’.

La coordinadora d’AMPAS de Vilafranca ha denunciat un cop més, a través d’un comunicat, la inoperància de l’administració per eradicar la segregació a les escoles. Posen sobre la taula l’Índex de dissimilitud a primària, que és el criteri per mesurar la segregació, i que indica que ha augmentat a la capital de l’Alt Penedès en 0, 07 punts respecte el curs 2013/2014. Des de la coordinadora expliquen que ‘aquesta segregació, ja a l’alça, s’ha accentuat en la situació de confinament’. En parla el portaveu la coordinadora d’AMPAS de Vilafranca, Francesc Oliva.

Demanen tant al Departament d’Educació com a l’Ajuntament de Vilafranca que no posin més excuses. Creuen que ‘cal desplegar de manera urgent un seguit de polítiques decidides a favor de l’equitat educativa’. Des de la coordinadora d’AMPAS diuen que ‘no n’hi ha prou amb adherir-se al Pacte contra la segregació escolar’ i proposen seguir ‘els exemples de poblacions com Reus, Vilanova o Manlleu, que en els últims anys han implementat mesures específiques per atacar la segregació escolar’. Reclamen ‘abaixar ràtios a les aules, aturar el tancament de línies publiques, atendre la diversitat des de la proximitat, potenciar els programes d’entorn, dissenyar programes integrals de reforç extraescolar amb tots els agents esportius, culturals i del lleure i, sobretot, distribuir l’alumnat de forma homogènia en els centres del municipi’.

En aquest comunicat, també expressen que hi ha encara molts dubtes sobre com han de funcionar els casals d’estiu, coorganitzats per les AMPAS i les empreses de lleure. També tenen dubtes sobre el curs vinent i sobre com adaptar-se al Pla d’Obertura dels Centres Educatius. Esperen, diuen, que no es faci tard també en aquest cas.

La coordinadora d’AMPAS de Vilafranca la integren les associacions de mares i pares de les escoles Pau Boada, Cristòfor Mestre, Dolors Piera, Mas i Parera i de l’institut Milà i Fontanals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: