Dijous, 29 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aquest diumenge s’ha inaugurat el Mercat del Préssec d’Ordal

Tots els caps de setmana dels mesos de juny, juliol i agost, hi ha el mercat a la Plaça Subirats de Sant Pau d’Ordal, de nou del matí a dues del migdia.

Els productors demanen que ‘ara més que mai es consumeixi producte de proximitat, de qualitat i directa del camp’. Garanteixen totes les mesures necessàries d’higiene, seguretat, autoprotecció i distanciament social segons el protocol establert per les autoritats sanitàries competents. La inauguració es va fer aquest diumenge a les 11 del matí en directe per streaming a través del canal de YouTube de Turisme Subirats amb una inauguració virtual per celebrar la 15a edició del Mercat del Préssec on els protagonistes van ser els mateixos productors locals i les parades de préssec d’Ordal.

L’espai del mercat té canvis respecte a les edicions anteriors. La zona de la Plaça Subirats està tancada al trànsit, i la zona de compra està delimitada amb un accés únic d’entrada i un de sortida. Al punt d’accés hi ha dispensador de gel hidroalcohòlic i guants per la desinfecció de mans, també cartells informatius amb les mesures de seguretat i d’higiene.

L’accés a l’interior del mercat està controlat per personal de l’Ajuntament de Subirats. La Policia Local i membres de Protecció Civil vetllen per la mobilitat per l’entorn del mercat, el trànsit i la zona d’aparcament delimitada.
Enguany es presenta una bona temporada, malgrat les dificultats que ha comportat una primavera amb molta pluja.

Els pagesos han pogut treballar al camp en època de pandèmia i ara prenen totes les mesures necessàries i se’ls hi ha adreçat la informació amb instruccions concretes i les mesures específiques de seguretat i d’higiene que s’hauran de prendre.

Enguany, no es fa el tradicional maridatge de préssec i cava, en canvi els cellers participants poden vendre el seu producte al públic final en dies concrets mitjançant un calendari. També hi haurà altres productes elaborats a Subirats com la mel o melmelades artesanes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: