Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El DARP encoratja els productors de préssec d’Ordal a buscar una distinció de qualitat

La dotzena edició del mercat del préssec d’Ordal ha quedat inaugurada aquest diumenge a la plaça Subirats de Sant Pau d’Ordal.

Els productors hi vénen els seus préssecs de forma directa i complementen les parades amb altres productes propis, bàsicament horta.

El Préssec d’Ordal és un préssec de vinya que els pagesos elaboradors venen directament al mercat després de ser collit en les condicions òptimes de maduració. Hi ha tres varietats: el préssec vermell de carn groga, el vermell de carn blanca i el groc de vinya. En tots els casos es tracta d’un préssec de qualitat aromàtica i gustativa: en part pel tipus de sòl calcari de Subirats i en part per ser un cultiu de secà, aquests factors li atorguen una aroma i un gust molt preuat, caracteritzat sobretot per la seva dolçor.

Un dels reptes principals de l’Associació de Productors és trobar relleu generacional per mantenir el futur del producte, que és molt exigent al camp.

La inauguració del mercat del préssec d’Ordal va comptar amb la presència de representants del Departament d’Agricultura de la Generalitat. El director de Serveis Territorials del DARP a Barcelona, Josep Pena, va encoratjar els productors a fer un pas més endavant i buscar la diferenciació del seu producte a través d’algun tipus de distinció de qualitat.

Aquesta temporada a causa de les altes temperatures s’ha avançat una setmana ben bona la collita del préssec i es preveu una molt bona temporada quant a sabor i dimensió del préssec d’Ordal.
El Mercat del Préssec té lloc durant els mesos d’estiu, tots els caps de setmana de juny, juliol i agost, de nou del matí a dues del migdia i està organitzat per l’Ajuntament de Subirats i l’Associació de Productors del Préssec d’Ordal, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: