Dimecres, 17 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La producció de préssec ha estat bona malgrat la manca de pluges i l’acció de porcs senglars

Enguany se celebra la catorzena edició del Mercat del Préssec d’Ordal

Els caps de setmana de juny, juliol i agost Sant Pau d’Ordal és escenari del Mercat del Préssec de l’Ordal que enguany celebra la 14ena edició. Un mercat que ja està prou consolidat i que durant tot l’estiu rep la visita de multitud de compradors. La collita aquest 2019 també ha estat bona malgrat la sequera que ha caracteritzat l’any, segons explica el president de l’Associació de Productors de Préssec d’Ordal, Josep Ràfols.

El que sí els ha suposat un problema per la producció han estat les destrosses de diversos camps per part de porcs senglars.

Segons Ràfols, amb el canvi climàtic han notat sobretot que la maduració s’avança uns 10 dies aproximadament, també que els estius són més secs i les pluges més irregulars. Pel que fa a la situació del préssec en general, Ràfols afegeix que hi ha pocs productors i fa falta trobar relleus generacionals per la collita i per vendre el producte al mercat.

El mercat del préssec es troba a la plaça Subirats de Sant Pau d’Ordal tots els dissabtes i diumenges de juny, juliol i agost de 9 a 2 del migdia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: