Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’11a edició del mercat del préssec d’Ordal està sent marcada per la gran afluència de públic

Tot i aquesta dada positiva, la manca de pluges i el mal que els senglars estant fent als camps pot repercutir en la mida final que té el fruit.

Enguany fa 11 anys que se celebra el mercat del préssec d’Ordal i el públic any rere any s’incrementa. L’augment dels visitants aquest any es produeix en una temporada amb poques pluges i on la presència de senglars ha afectat els camps de préssecs. Això fa que la mida de la fruita sigui més petita.

Tot i això, el sabor del préssec es manté. Precisament aquest és un dels reclams que fa que el públic acudeixi al mercat. No només ve gent de la zona del Penedès, també d’altres comarques catalanes.

L’afluència de públic es produeix en una temporada que està sent força peculiar. L’escassetat de pluges està influint en el tamany del préssec, tal com reconeix Imma Olivella, responsable de comunicació de l’Associació de Productors de Préssec d’Ordal.

Una altre dels problemes, a part de la pluja, és l’afectació dels camps de préssecs que provoquen els senglars.

El mercat del préssec d’Ordal representa una molt bona oportunitat pels pagesos per poder establir contacte amb els petits botiguers que configuren el comerç de barri i proximitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: