Diumenge, 23 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Mor el dramaturg Josep Maria Benet i Jornet, creador de la sèrie Nissaga de Poder

Mor el dramaturg Josep Maria Benet i Jornet, creador de la sèrie Nissaga de Poder

Benet i Jornet ha mort als 79 anys. Autor d’una cinquantena d’obres de teatre era un referent del teatre català contemporani.

El 2015 es va fer públic que tenia Alzheimer. Va rebre el Premi Nacional de Literatura, el Max d’Honor i el 45è Premi d’Honor de les Lletres Catalanes. I a la televisió també hi té un lloc d’honor. Va crear la primera gran serie de TV3, “Poble Nou” i més endavant “Nissaga de Poder”, el “Cor de la ciutat”, “Ventdelplà”.
Nissaga de poder va ser una telenovel•la amb un repartiment amb més de 30 actors principals, encapçalat per Emma Vilarasau i Jordi Dauder, que a la sèrie feien d’Eulàlia i Mateu Montsolís, dos germans propietaris d’unes caves al Penedès, membres d’una rica família que es movia en la hipocresia de l’aristocràcia.
El 3 de novembre de l’any 2016 Biel Duran, actor penedesenc i un dels membres del repartiment de Nissaga de Poder va ser el mestre de cerimònies de la gala inaugural de la sisena edició del Most Festival. El festival que combina cinema i vi va lliurar el primer dels seus premis honorífics a l’autor dramàtic Josep Maria Benet i Jornet, pare de la mítica sèrie de TV3 que el 2016 complia 20 anys i que durant dos anys, va omplir la sobretaula de Catalunya. La temàtica en el seu moment va ser molt trencadora perquè la sèrie se situava al Penedès i moltes de les trames estaven relacionades amb l’activitat de les famílies protagonistes, totes elles dedicades al món del vi i del cava. Josep Maria Benet i Jornet va recollir el premi visiblement emocionat de la mà d’alguns dels actors de la sèrie.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: