Dimecres, 22 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els infants tornen a gaudir dels carrers i les places, mantenint totes les precaucions

Amb les noves mesures adoptades per les autoritats, els menors d’entre 0 i 13 anys, poden sortir durant 1 hora diària, sempre acompanyats d’un adult i a un màxim d’1km de casa seva.

Des d’aquest diumenge a primera hora del matí, els nens i nenes han pogut tornar a sortir al carrer, tot mantenint les distàncies recomanades. Amb patinets, pilotes o bicicletes, i acompanyats dels pares, els menors de 14 anys han aprofitat aquesta nova mesura aplicada per les autoritats.

Recordem que, amb les noves condicions de confinament, es permet la sortida durant 1 hora als menors d’entre 0 i 13 anys, sempre acompanyats d’un adult i a un màxim d’1km de casa seva. La sortida es permet entre les 9 del matí i les 9 del vespre i, de moment, continua vigent la prohibició d’acudir als parcs.

Tant pares, com infants, s’han mostrat alleujats amb l’aplicació d’aquesta mesura que, poc a poc, farà més planera la situació de confinament pels menors. Alguns explicaven que han estat setmanes molt feixugues, intentant passar el temps de la millor manera possible.

Durant aquest confinament, davant la impossibilitat de sortir a l’exterior, els més menuts han dedicat temps a tot tipus de jocs, ja siguin de taula o virtuals. Les videotrucades han permés mantenir el contacte amb els amics i companys de classe. Ha estat una tornada als carrers que a alguns ha costat més que a altres. Un fet que, poc a poc, deixarà de ser noticiable, senyal de que estem tornant a la normalitat.

D’altra banda, cal tenir present que, per a la resta de la població, aquesta mesura no suposa, en cap cas, un canvi en l’actual situació de confinament, que continua vigent. Les autoritats recomanen que la sortida es faci de manera ordenada i esgraonada, evitant situacions de concentració que vagin en detriment de les mesures de distanciament entre les persones, que ajuden a evitar la propagació del virus.

En aquest sentit Protecció Civil de la Generalitat ha editat un document de preguntes freqüents adaptant la normativa estatal al dia a dia de les famílies, per a que puguin saber què poden i què no poden fer, en referència a les sortides dels menors. Es tracta d’un document que es pot trobar a la web del departament d’Interior de la Generalitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: