Dijous, 23 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Sindicat de Llogaters denuncia el cas de dues dones que han quedat desateses i sense llar

El Sindicat de Llogaters del Penedès denuncia la situació de dues dones que han quedat desateses i al carrer a Vilafranca.

El Sindicat de Llogaters del Penedès ha convocat aquest dijous al migdia una roda de premsa a la Plaça de la Vila per donar a conèixer el cas de dues dones que han quedat desateses i al carrer a Vilafranca. Aquestes dues dones, d’origen estranger i una d’elles víctima de violència de gènere, estaven treballant en situació irregular al mateix lloc on vivien, a Vilafranca. Després d’una inspecció es van quedar al carrer i, en adreçar-se als Serveis Socials municipals, només van rebre la possibilitat d’allotjar-se en una pensió de Santa Margarida i els Monjos durant cinc dies i l’oferiment d’un bitllet de tren per anar fins a Barcelona i demanar ajut allà.

Des del Sindicat de Llogaters reclamen que es doni una resposta a les situacions d’emergència com la que viuen aquestes dues persones, encara que no estiguin empadronades a la vila. Ara les afectades estan acollides per l’assemblea del sindicat perquè no disposen de cap lloc on viure.

D’altra banda, el Sindicat ha anunciat que properament farà una campanya amb Unitat Contra el Feixisme i el Racisme atès que s’estan trobant molts casos de persones d’origen estranger amb problemes per accedir a un habitatge.

El Sindicat de Llogaters demana voluntat política per fer front a l’emergència habitacional i polítiques de prevenció davant la possibilitat la població del Penedès augmenti en els propers anys com indiquen les projeccions de l’Institut d’Estadística de Catalunya.

A la roda de premsa del Sindicat de Llogaters hi havia representants dels grups municipals d’ERC, la CUP i Vilafranca en Comú, així com d’altres entitats socials.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: