Dimarts, 18 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La prevenció i la detecció precoç, claus per detectar el bullying que s’agreuja amb les xarxes

Les xarxes socials han fet créixer aquestes violències que prenen formes diverses a Internet, però cada vegada són més els moviments i les entitats que volen trobar una solució

Dijous, dia 2 de maig, es va celebrar el dia internacional contra l’assetjament escolar i el bullying per tal de conscienciar del risc i del perill que malauradament comporta una problemàtica que afecta a milers d’infants i adolescents de tot el món.

A Vilafranca es van organitzar diferents actes per commemorar la lluita contra l’assetjament escolar. Una d’elles va ser una taula rodona en la qual es van posar sobre la taula diferents temes relacionats amb el bullying. Un dels participants era Jordi Belda, coordinador del programa #aquiproubullying de l’institut Eugeni d’Ors, que explica el paper clau dels centres educatius. Una altra ponent era l’escriptora Muriel Villanueva, que demana un canvi en la percepció de l’assetjament

Txus Magallón, expert en assetjament i que també formava part de la taula rodona, apunta com afecta el bullying a les persones que el pateixen

Tots els experts coincideixen en que la clau és detectar-ho el més aviat possible i que les xarxes socials tenen un paper fonamental avui en dia, agreujant el problema d’una situació que sembla que cada cop va a pitjor però de la qual també cada cop se’n parla més.

A Vilafranca fa un temps ha començat a caminar l’associació sense ànim de lucre Somx1. Antonia Colomé n’és la seva presidenta. Somx1 va organitzar per dissabte diverses activitats conjuntament amb els esplais de la vila per conscienciar sobre l’assetjament.

Des del GEP Quim Marcé apunta que des de l’esplai intenten intervenir el més aviat possible sempre que detectin un cas d’assetjament. Lluís Gil, del MIV, explica que en cas de bullying a l’esplai també en fan un seguiment exhaustiu per intentar solucionar-ho

Finalment la regidora d’educació, Gemma Romeu, comenta com l’administració ha d’estar al costat de les entitats i treballar per la conscienciació

Els professionals del món de l’educació apunten com trobar la solució a l’assetjament escolar és molt complicat però que una de les claus és aconseguir que els testimonis de les agressions no es mostrin passius sinó que denunciïn el que han vist.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: