Dilluns, 24 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El segon semestre del 2019 s’alenteix el ritme de creixement i puja l’atur a l’Alt Penedès

A l’Alt Penedès el creixement ha estat d’un 2%, un percentatge igual al de la resta de Catalunya.

Aquest dijous s’ha presentat, a l’Enològica de Vilafranca, l’informe FEGP de conjuntura econòmica de la segona meitat del 2019 referent al Garraf, Baix Penedès i Alt Penedès que elabora cada 6 mesos l’empresa Activa Prospect.
Pel que fa a la nostra comarca s’observa una tendència en la moderació dels creixements en línia amb el que s’ha vist en el conjunt global. A l’Alt Penedès el creixement ha estat d’un 2%, un percentatge igual al de la resta de Catalunya. A més, per primer cop, des del 2013 s’ha vist un creixement de l’atur degut sobretot al comportament negatiu de la Indústria. D’altra banda, tal i com explica el consultor d’Activa Prospect, David Moreno, altres sectors com el comerç i la construcció registren alguns dels creixements més elevats de Catalunya.
Des de la FEGP creuen que l’informe reflecteix una bona tendència econòmica al Gran Penedès. La seva presidenta, Neus Lloveras, recordava que durant la segona meitat del 2019 s’ha configurat un nou context econòmic internacional que ha fet que es pronostiqui un punt d’inflexió en l’evolució de l’economia global. Però també comenta que la presentació de l’informe econòmic queda una mica enterbolida per un fet com és el Coronavirus.
Els fets a nivell mundial, als que es refereix Lloveras, que podrien haver-se convertit en crisis econòmiques i finalment s’han estabilitzat i millorat les expectatives per al futur desenvolupament de l’economia global són el conflicte comercial entre EEUU i Xina o el Brèxit al Regne Unit.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: