Dimecres, 22 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Policia Local de Vilafranca va fer 347 detencions l’any 2019, 133 més respecte l’any passat

Aquest dimarts al matí, l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, i el regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Manel Montfort, acompanyats per l’inspector en cap de la Policia Local, Albert Romero, van presentar els resultats de la memòria de la Policia Local de l’any 2019.

El regidor destacava que la Policia Local rep una mitjana d’entre 7.000 i 8.000 trucades anuals, tenint en compte que és un servei que està tot l’any obert les 24h del dia. En l’àmbit de la seguretat ciutadana, Montfort va posar èmfasi en l’increment del nombre de detencions: de 214 l’any 2018 a 347 el 2019 i va aprofitar per felicitar als agents.

En l’àmbit de les denúncies de trànsit, el regidor destacava que es manté la xifra d’unes 10.000 denúncies anuals per infraccions de trànsit. Finalment, pel que fa a les actuacions de policia de proximitat, s’han posat 200 denúncies més que l’any passat per accions incíviques, 56 de les quals van ser per orinar al carrer. També s’han fet 500 accions de servei assistencials a persones malaltes, ferides, desorientades, èbries, afectades per malalties mentals, indigents o menors.

Per la seva banda, l’inspector Romero considerava “preocupant” la xifra de 83 persones denunciades per conduir sota els efectes del consum de drogues, que s’han identificat gràcies al fet de disposar d’un aparell drogotest. Romero destacava també les accions formatives en matèria de conducció segura i de civisme a les escoles i instituts.

Al seu torn, l’alcalde Pere Regull feia èmfasi en la diversitat dels àmbits de treballs de la Policia Local i el seu volum de treball. Regull destacava la bona relació i coordinació amb els Mossos d’Esquadra, que els ha portat a fer operacions conjuntes amb resultats molt satisfactoris en seguretat ciutadana i controls, però lamentava l’increment d’actuacions en matèria de drogues, que vinculava al fenomen okupa que té un perfil delinqüencial, no al que té un perfil social. L’alcalde es queixava, en aquest sentit, la manca de suport de les administracions superiors.

La policia local de Vilafranca ha estrenat també un nou uniforme. Els responsables municipals de seguretat ciutadana han valorat positivament la implantació de càmeres de videovigilància al carrer i les que duen els agents a sobre i que serveixen per protegir la seva integritat física.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: