Dissabte, 22 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Festa del Xató se celebra amb èxit de participació i totes les degustacions venudes

Un dels objectius d’enguany era incentivar que els infants i joves comencin a estimar-se la cuina.

Aquest diumenge la Rambla de Sant Francesc celebrava la Festa del Xató de Vilafranca emmarcada dins de la Ruta del Xató. La de Vilafranca és l’única festa de totes les que es fan al Gran Penedès que reuneix el xató típic de Calafell, El Vendrell, Sitges, Vilafranca i Vilanova. Tal i com explica, la presidenta del Gremi d’Hostaleria de l’Alt Penedès, Núria Carbó, el nom de ‘xató’ reuneix receptes de diferents territoris del Penedès i Garraf.
Durant tot el matí hi havia degustació dels xatons de les cinc ciutats que configuren la Ruta del xató i mercat tradicional d’artesania, brocanteria i pintura, així com tallers infantils per aprendre a fer xató. Entre aquestes activitats destacava la presència de la influencer Marta Sanahuja, coneguda a les xarxes socials com a DeliciousMarta, i que enguany era l’embaixadora de la Ruta del Xató; i el show cooking amb la jove ex Master Chef Junior, Aina Roglan. Tot plegat amb l’objectiu d’incentivar que els infants i joves comencin a estimar-se la cuina.
A banda del repte d’arribar al públic més jove, des de l’Ajuntament cada any sorgeix el dilema de si ampliar la festa per donar cabuda a més gent o seguir com fins ara. Ho explicava l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull.
Com cada any, la Festa del Xató de Vilafranca va aplegar molts visitants que cap a última hora del matí van exhaurir tots els tiquets de degustació. Després d’haver-se celebrat les festes de Vilanova, El Vendrell, Sitges i Vilafranca, la propera i darrera cita de la Ruta del Xató és la que es farà a Calafell el 15 de març.

Efemèrides

22 de juny
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: