Diumenge, 25 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Innovi promou la biomassa agrícola com a font d’energia per a les empreses vitivinícoles

En una jornada tècnica organitzada conjuntament amb el clúster de la Biomassa de Catalunya, Innovi ha volgut ampliar el coneixement entre el sector vitivinícola de les opcions que ofereix la biomassa.

La seu de l’Enològica acollia dimecres al matí una jornada tècnica organitzada per el clúster Innovi conjuntament amb el clúster de la Biomassa de Catalunya amb la voluntat de donar un impuls a la bioenergia en el sector vitivinícola i potenciar el coneixement i l’ús de la biomassa provinent de la poda i les restes agrícoles.
En la jornada s’han presentat diferents models d’èxit, i entre aquests s’ha parlat del projecte vinyes per calor que es promou des de l’Ajuntament de Vilafranca que utilitza bàsicament les vergues dels ceps procedents de la poda. El regidor de Promoció Econòmica, Joan Manel Montfort, apuntava que és un model que funciona i que ha anat creixent.
Des d’Innovi, el seu clúster mànager Eloi Montcada posava l’accent el fet que l’ús de la biomassa ajuda a la lluita contra el canvi climàtic reduint l’emissió de CO2 a l’atmosfera i al mateix temps potenciant l’economia circular. Dos punts que formen part també del pla estratègic del clúster.
Finalment, Marc Cortina gerent del clúster de la Biomassa apuntava que precisament el sector vitivinícola és un dels que pot usar més la biomassa agrícola donant una sortida útil a residus que produeix, com podria ser les vergues dels ceps. El principal objectiu és fer créixer el nombre d’instal·lacions.
Durant la sessió s’han presentat tant projectes d’empreses instal·ladores de calderes de biomassa com a ara ISVED i Natefi; com de cellers que ja disposen d’aquest tipus de tecnologia com és el cas del Celler Cooperatiu de La Granada, Bodegues Torres i Vilarnau.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: