Divendres, 23 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es presenta Baula, una organització que lluita contra la repressió política a la Vegueria

Baula Xarxa Solidària es defineix com una organització assembleària, legal i de voluntat transparent.

Aquest dimecres al vespre tenia lloc a l’Escorxador de Vilafranca la presentació oficial de Baula Xarxa Solidària, el nou projecte polític i de solidaritat antirepressiu que treballa en l’àmbit de l’Alt i Baix Penedès, l’Anoia i el Garraf. La presentació anava a càrrec de Jaume Ramon, membre de Baula Xarxa Solidària i estava acompanyat de l’advocada i membre d’Alerta Solidària Eva Pous i l’advocat Benet Salellas. La Baula, tal i com explica Jaume Ramon, va néixer arran de l’augment de repressió política que s’ha vist en els darrers temps degut a la situació que viu actualment el país. Es va decidir, doncs, crear un espai de treball i suport cap a les persones represaliades. Ramon explicava les línies de treball de l’organització.
De fet, ja fa uns mesos que la Baula està funcionant, per exemple en el cas de les citacions que s’han produït en les darreres setmanes al territori relacionades amb les mobilitzacions a la Jonquera. Però aquest no és l’únic cas en el que s’ha produït repressió política en els darrers mesos i anys i ja són milers, segons Benet Salellas, les persones represaliades. Salellas afegia que malgrat haver canviat el govern espanyol la repressió continua.
L’advocada Eva Pous destacava que el més important en el cas de ser represaliat és tenir clar que la motivació d’aquesta repressió sol ser la desactivació política de la persona afectada.
Des de Baula volen expressar que la lluita antirepressiva és una lluita molt important per al moviment d’alliberament social, nacional o antifeixista. Per una banda, vehicula la solidaritat política de les persones cap a aquells i aquelles que són reprimits pels seus actes polítics, esdevenint una lluita que reforça la solidaritat i el poder del poble. Per l’altra, la lluita antirepressiva és important pels represaliats i les seves famílies i entorn, aportant un important coixí de solidaritat econòmica, psicològica i de cures. La Baula es defineix com una organització assembleària, legal i de voluntat transparent.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: