Diumenge, 16 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Dues activistes antifeixistes acusades d’increpar els Mossos declaren als jutjats de Vilafranca

Dues activistes antifeixistes acusades d’increpar els Mossos declaren als jutjats de Vilafranca

Les dues antifeixistes van ser denunciades pels Mossos per haver participat suposadament en una concentració contra la presència de VOX el passat 6 de febrer.

Segons un comunicat enviat per Baula Xarxa Solidària, dues activistes han passat aquest dimarts al matí pels jutjats de Vilafranca acusades d’increpar els Mossos d’Esquadra durant una concentració antifeixista a Vilafranca. Les dues antifeixistes van ser denunciades pels Mossos per haver participat suposadament en una concentració contra la presència de VOX el passat 6 de febrer, tot i que no van ser identificades durant l’acte. En motiu de la campanya electoral per les eleccions al Parlament de Catalunya, el partit d’extrema dreta va muntar una parada a la Rambla de Sant Francesc, fet que va ocasionar una concentració antifeixista de rebuig. En el comunicat expliquen que membres de VOX es van encarar amb els manifestants i això va generar moments de tensió que es van accentuar, continuen, amb la presència de membres del cos d’antiavalots dels Mossos d’Esquadra. Fruit d’aquells fets, dues activistes han estat citades a declarar aquest dimarts 6 d’abril als jutjats de Vilafranca denunciades pels Mossos. Les denunciades han anat acompanyades per un grup de suport de desenes de persones. Des de la Baula denuncien el paper dels Mossos d’Esquadra en la persecució i criminalització dels moviments socials, diuen, i en aquest cas del moviment antifeixista. Des del col·lectiu antirepressiu del Penedès creuen que el dispositiu policial que es va muntar el dia dels fets va contribuir a generar més tensió i que les actuacions policials, diuen, van dirigides a perseguir l’antifeixisme mentre la ultradreta manifesta impunement el seu discurs racista, masclista i catalanòfob.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: