Dijous, 23 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP registra una moció de suport als encausats en els talls a la Junquera de l’any 2019

La moció es presentarà també als ajuntaments catalans on la CUP té representació per tal de mostrar el suport a les més de 190 persones que estan encausades per els talls que es van fer a la Junquera.

El conseller Comarcal i regidor de la CUP a Sant Pere de Riudebitlles Issac Ruana és un dels imputats per els talls que es van fer a la Junquera el novembre de 2019, responent a la crida que va fer Tsunami Democràtic. Ruana, acompanyat de membres de la CUP i altres col·lectius com Baula Xarxa Solidària del Penedès, ha explicat a la seu del Consell Comarcal la seva situació i les accions que emprenen per tal fer visible la seva oposició a un procès que consideren persegueix els independentistes.

De fet aquest mateix divendres havia estat citat de nou per presentar-se davant del jutge, però ahir els van avisar que s’havia suspès la compareixença. De totes maneres, Ruana ha explicat que tampoc tenia intenció de presentar-se al jutjat. La voluntat és mantenir aquesta desobediència, tot i les conseqüències que se’n puguin derivar.

Ruana remarca que la desobediència civil és un dret, i ha refermat el convenciment que es tracta d’una persecució política que busca reprimir la mobilització ciutadana, centrada en aquest cas en el moviment independentista i la reclamació del dret a l’autodeterminació.

Ruana ha recordat que arreu de Catalunya hi ha més de 190 persones que estan imputades en aquest macro procès, i a banda de presentar aquesta moció al Consell Comarcal de l’Alt Penedès explicava que la faran arribar a tots els electes de la CUP per tal que arribi arreu del país.

Un cop acabada la roda de premsa, el mateix Isaac Ruana va acompanyar la també consellera de la CUP al Consell Comarcal Alba Mitjans per tal d’entrar al registre la moció de suport.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: