Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El conseller Damià Calvet presideix la constitució de la nova Comissió d’Urbanisme del Penedès

El conseller de Territori, Damià Calvet, va constituir divendres a la tarda la nova Comissió territorial d’urbanisme del Penedès, presidida pel secretari de l’Agenda Urbana i Territori, Agustí Serra.

La primera reunió de la Comissió es va celebrar al Consell Comarcal de l’Alt Penedès i va comptar amb la presència del delegat del Govern al Penedès, Pere Regull, i del president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Xavier Lluch.
El conseller Calvet qualificava l’acte de fita històrica.
Sobre els expedients tractats durant aquesta primera Comissió, el conseller va remarcar que “són molt importants per la dinamització econòmica del territori amb temes de sectors residencials, sectors econòmics o temes de sòl no urbanitzable.
Dels temes analitzats Calvet remarcava que s’ha aprovat definitivament la modificació puntual del carrer Comerç de Vilafranca.
El conseller va subratllar que els expedients tractats ja tenen “l’empremta del nou urbanisme, que ha d’incorporar el vector ambiental, i el vector climàtic”.
Per la seva banda, el delegat del Govern destacava el caràcter “històric” i la rellevància de disposar d’una comissió territorial d’urbanisme pròpia, que suposa “la reunificació” d’aquest àmbit.
La Comissió d’urbanisme del Penedès supervisarà els expedients urbanístics de les comarques de l’Alt Penedès, el Baix Penedès, el Garraf i l’Anoia, a excepció de vuit municipis anoiencs que van comunicar la seva preferència per seguir formant part de l’àmbit de la Catalunya Central.
La posada en marxa d’una Comissió específica penedesenca permetrà garantir la coherència amb l’organització territorial establerta a la Llei de vegueries.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: