Dijous, 29 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els alcaldes de les capitals de la Vegueria Penedès reclamen el desplegament dels serveis

Continuen encallats els temes principals de la Vegueria Penedès, com ara la redacció del Pla Territorial i el desplegament dels serveis dels Departaments així com la seva ubicació.

Just per aquest motiu l’entitat Pro-Vegueria Penedès han organitzat per als mesos d’octubre i novembre quatre debats per afrontar aquestes qüestions. La primera s’ha celebrat al Vinseum de Vilafranca aquest dimecres amb la participació dels alcaldes de les quatre capitals de la Vegueria, Vilafranca, Igualada, Vilanova i la Geltrú i el Vendrell. Tots quatre reivindiquen la Vegueria com la millor fórmula administrativa per acostar els serveis als ciutadans.
I una altra reivindicació coincident en els quatre batlles és la necessitat que la Generalitat comenci el desplegament dels serveis al territori.
El desplegament de la vuitena vegueria també ha de servir per acostar al territori la planificació.
Pere Regull, alcalde de Vilafranca: 50’45’’ Els Penedès…Barcelona 51’10’’
El desplegament de serveis haurà de comportar també una nova distribució. L’acord entre les quatre comarques és el de tenir co-capitalitat. És a dir que no es centralitzi tot en una sola ciutat. Arriba el moment de pensar en com repartir els serveis. Els quatre alcaldes els voldrien tots al seu municipi però entenen que cal un repartiment equitatiu i pensant també en la idiosincràsia de cada comarca.
Els quatre alcaldes reclamen el desplegament, una reivindicació que també té Pro-Vegueria Penedès. El seu president, Jordi Cuyàs, lamenta que després de les eleccions catalanes de la passada primavera i amb nou delegat del govern hi hagi la sensació que tot està aturat.
El delegat dels Govern de la Generalitat al Penedès, David Alquézar, explica que l’objectiu és completar el desplegament dels serveis territorials al Penedès durant aquesta legislatura i que ara s’està en el treball de planificació.
Mentre tant des de la Vegueria Penedès es continua treballant per assolir aquests objectius i acostar la planificació i els serveis al territori.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: