Dimecres, 29 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Congrés Pro Vegueria recull plantejaments fruit de les ponències presentades a Castellet

La sessió s’ha estructurat en base a quatre eixos de treball per tal de poder elaborar unes conclusions que es redactaran en un document que es farà arribar a tots els càrrecs electes de la Vegueria.

De fet la jornada s’ha estructurat en quatre àmbits de treball recollint també les quatre jornades prèvies que centrades en territori, empresa i coneixement, cultura i patrimoni i finalment model turístic volien recollir les diferents sensibilitats d’experts i persones vinculades amb cada una de les àrees.
La jornada s’ha iniciat després de la benvinguda del President de l’Associació Pro Vegueria Penedès, Fèlix Simon, amb una primera ponència centrada en parlar de territori, infraestructures i regió agroalimentària.
Després s’ha continuat amb la resta que han recollit les ponències marc treballades en els darrers mesos a les quatre capitals de la Vegueria, i que han centrat un debat final recollint preguntes dels assistents. En acabar es farà una declaració final del congrés recollint les conclusions.
Fèlix Simon insistia en que el resultat de la jornada es farà arribar als càrrecs electes de tot el territori de la Vegueria i remarcava que cal buscar fer un front comú per tal de facilitar que es puguin fer realitat.
Simon ha recordat també que el congrés s’ha celebrat en aquesta data ja que és el dia següent a la finalització del termini de tres anys que tenia el govern per desplegar els serveis de la Vegueria.
Sobre el recent anunci del Departament de Territori i Sostenibilitat d’iniciar les sessions participatives per començar a presentar el que hauria de ser el Pla Territorial Parcial del Penedès, considera que cal fer pressió per que s’accelerin els terminis i pugui ser una realitat abans del 2022.
Entre els assistents hi havia representants de la majoria de municipis de les quatre comarques que conformen el territori; i també el delegat del govern Pere Regull. Des del seu punt de vista, l’anunci fet públic dijous de l’inici dels treballs per començar a plantejar el pla territorial del Penedès és una bona notícia que sumada a la recent posada en marxa de la comissió d’urbanisme del Penedès ha de ser l’inici del desplegament dels serveis de la Generalitat a la Vegueria.
El delegat territorial considera que les jornades d’aquest divendres són importants per que han de servir per marcar les demandes que es fan des del territori i amb uns màxims als quals aspirar.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: