Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Badell i Bach tanquen el seu mandat al capdavant dels Verds amb satisfacció per la feina feta

Han estat quatre anys en que s’han consolidat els castells de 10, s’ha mantingut el nivell casteller tot i un relleu generacional, i s’ha millorat el nivell d’ingressos econòmics de la colla.

Cal Figarot acollia dissabte a la tarda l’assemblea ordinària dels Castellers de Vilafranca per tal de fer balanç de la temporada 2019. Una assemblea que servia també per tancar el mandat de quatre anys de la junta encapçala per Joan Badell i Toni Bach, que van retre comptes de la seva gestió i del moment en que es troba la colla ara per ara.
Joan Badell comentava que estan satisfets de la feina feta, ja que tots els indicadors tant a nivell econòmic, social com casteller han estat de creixement. El president reconeixia que han tingut alguns moments complicats, sobre tot el 2018 a causa de dues caigudes que els van provocar lesions importants i també unes sensacions negatives dins mateix de la colla. Badell apunta però, que a nivell casteller els nivell no només s’ha mantingut sinó que s’ha millorat. Així, explicava que al llarg dels darrers dos anys han afrontat un lògic relleu generacional que els ha permès malgrat tot mantenir el nivell després d’haver estat les dues darreres dècada al capdavant del món casteller.
A nivell social, Badell destacava que un dels principals reptes del seu mandat era afrontar les millores necessàries a Cal Figarot. S’ha ampliat i adequat el pati, s’ha condicionat també la nau d’assaig i s’ha completat el projecte de museïtzació de la seu social.
Tot plegat ha representat unes importants inversions econòmiques que s’han pogut afrontar gràcies al bon nivell econòmic que han assolit els Verds amb majors ingressos en aquests darrers quatre anys en la majoria d’apartats. Tant per les actuacions, com pel que fa a les quotes de socis i sobre tot també als patrocinis.
Badell ha explicat també que a nivell personal, com a president, hi ha hagut algunes qüestions que l’han desgastat especialment. Feia referència per exemple a la qüestió de la cessió dels drets d’imatge de la colla, on els Verds han estat enfrontats amb la Coordinadora de Colles Castelleres. Badell considera que el temps els ha donat la raó, i que es confirma que les colles no han de cedir els seus drets en exclusiva, ja que és un patrimoni que no poden perdre.
Aquest proper dissabte, 8 de febrer, hi haurà una nova assemblea, en aquest cas com marquen els estatuts per tal d’escollir un nou equip directiu. Recordem que s’ha presentat una única candidatura amb Carles Mata com a president i Quico Benet com a cap de colla, que ha de ser ratificada per els socis dels Verds.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: