Divendres, 18 de Setembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La primera sessió dels grups de diàleg parla de les celebracions dominicals sense preveres

Fins el mes de juny els grups de diàleg organitzen aquest cicle de conferències per tractar temes d’interès per la comunitat cristiana de Vilafranca i l’Alt Penedès.

Aquesta setmana el grup de diàleg de les parròquies de l’Arxiprestat de Vilafranca ha iniciat les sessions d’aquest 2020, que com sempre busquen reflexionar sobre diferents qüestions que preocupen i interessen a la comunitat cristina. La primera de les sis sessions programades fins a l’estiu es va centrar en parlar sobre les celebracions dominicals en absència de preveres. La sessió la van conduir el rector de la basílica de Santa Maria, Xavier Aymerich, i la religiosa vedruna Maria Teresa Gamisans que és una de les persones a la comara que dirigeix aquestes celebracions quan no hi ha capellà. Explica que es tracta d’una resposta a la realitat que es viu en zones amb comunitats petites i davant el fet que cada cop hi ha menys capellans.
De fet, Gamisans explica que aquestes celebracions de la paraula les podria conduir un diaca, però la veritat és que també n’hi ha pocs. Per tant acostumen a fer-ho religiosos o religioses; i sinó persones seglars que hagin rebut la formació necessària. Precisament l’Arxiprestat de Vilafranca va ser un dels primers on es va aplicar aquesta fórmula.
Per aquesta religiosa vedruna caldria trobar la manera per poder fer arribar la missa a tothom, i no que fossin sempre els nuclis més petits els que es queden sense litúrgia.
La propera sessió dels grups de diàleg serà el 24 de febrer, amb el missioner Joan Soler que parlarà de ‘La dimensió missionera de l’Església’. Totes les trobades es fan a la sala Mossèn Vinyeta.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: